Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

VeriSign passeert grens van 100 miljoen .com- en .net-domeinnamen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 augustus 2010 08:03 uur

Het aantal .com- en .net-domeinnamen heeft samen de magische grens van 100 miljoen gepasseerd. Dat heeft registry operator VeriSign bekendgemaakt. Totaal zijn er op dit moment opgeteld zo’n 101,5 miljoen .com- en .net-domeinnamen.

Het aantal .com- en .net-domeinnamen nam in vergelijking tot een jaar geleden met 9 procent toe, terwijl het aantal nieuwe geregistreerde domeinnamen met 13 procent steeg tot 7,9 miljoen. Ook het aantal dns-queries op de domeinnamen is significant toegenomen. Totaal verwerkte VeriSign in het afgelopen kwartaal gemiddeld 63 miljard dns-queries per dag, terwijl dit in het vorige kwartaal er nog maar 54 miljard waren en in hetzelfde kwartaal van 2009 waren dit er nog 49 miljard.

Dankzij de prijsverhoging van de .com- en .net-domeinnamen is de marge die VeriSign maakt toegenomen tot 30,0% in het afgelopen kwartaal, terwijl dit in het zelfde van 2009 nog 27,8 procent was. In het afgelopen kwartaal maakte VeriSign 168 miljoen dollar winst op de .com- en .net-domeinnamen, een stijging van 4 procent in vergelijking met het vorige kwartaal en 9 procent in vergelijking met het zelfde kwartaal van 2009.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.