Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX bereikt omzet van 10 miljoen euro

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 augustus 2010 08:08 uur

AMS-IX zag haar inkomsten in 2009 met 21 procent stijgen en bereikte daarmee voor het eerst een omzet van meer dan 10 miljoen euro. Ook verwelkomde de internet exchange net zoals een jaar eerder opnieuw bijna 50 nieuwe leden.

In 2009 bedroeg het totale volume van het dataverkeer tussen AMS-IX-leden maar liefst 1.750 exabyte. De AMS-IX verwachtte dat in 2009 de grens van één terabit per seconde overschreden zou worden. Vanwege de wereldwijde afnemende groei van het internet wordt deze grens naar verwachting na de zomer van 2010 pas behaald. Momenteel worden er al pieken van 940 Gbps bereikt. Gekeken naar de aansluitingen verwacht AMS-IX voor 2010 een gemiddelde groei tot 650 á 750 poorten, die met name gerealiseerd zal worden door 10 Gigabit Ethernet.

Voor 2010 staan op de infrastructurele agenda onder andere de implementatie van 10 Gigabit Ethernet blades met een hoge dichtheid (8*10GE) voor de Brocade MLX switches en de uitbreiding naar nieuwe locaties op de planning. Het nieuwe MPLS/VPLS platform heeft ook de verdere ontwikkeling van het AMS-IX partnerprogramma (APP 2010) mogelijk gemaakt. Via dit programma kunnen partners AMS-IX capaciteit doorverkopen. Er bestaat hiervoor met name een behoefte in landen uit Oost-Europa, het Midden-Oosten en Azië. AMS-IX verwacht dat door het nieuwe partnerprogramma de verkoop van poorten met 50 procent zal toenemen.

“Door de nieuwe infrastructuur kunnen we niet alleen blijven groeien, maar het stelt ons ook in staat om meerdere stromen van een individueel netwerk te identificeren en als aparte aansluitingen te behandelen”, aldus Job Witteman, CEO bij AMS-IX, “Dit inspireerde ons om partners de mogelijkheid te bieden om AMS-IX-poorten binnen hun eigen netwerk te verkopen.”

Igor Ybema, 6 augustus 2010 12:53 pm

Indrukwekkende getallen hoor. Wanneer zal de grens bereikt zijn? In ieder geval lijkt er nu nog genoeg ruimte op het netwerk, zie de pieken gisterenavond: http://www.ams-ix.net/cgi-bin/stats/16all?log=totalall;png=daily

Ben wel benieuwd wat dat kan zijn geweest.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.