Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix bouwt nieuw datacenter in Washington

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 11 augustus 2010 08:02 uur

Equinix heeft dinsdag twee uitbreidingen van datacenters aangekondigd. Het gaat om een nieuw International Business Exchange (IBX)-datacenter in Washington DC en uitbreiding van het IBX-datacenter in Singapore.

Met de nieuwe IBX in Washington wil Equinix zijn peering-, cross connect- en traffic exchange-diensten verder uitbreiden. “Washington DC en omstreken is van strategisch belang voor de wereldwijde economie”, verklaart Peter Ferris, president van Equinix Noord-Amerika. “De regio fungeert als de belangrijkste hub voor inbound– en outbound-verkeer en vormt een cruciaal onderdeel van wereldwijde uitbreidingsplannen.” Het wordt het zesde datacenter van Equinix rondom Washington en zal een capaciteit krijgen van 1750 cabinets.

Ook in Singapore is door de groeiende vraag naar colocatie- en interconnectiediensten behoefte aan uitbreiding. De nieuwe uitbreiding van het IBX-datacenter in Singapore (SG2) zal in de zomer van 2011 klaar en zal dan extra ruimte bieden voor 850 cabinets, aldus Equinix. Eerder werden al 1700 cabinets aan het datacenter toegevoegd. Een deel daarvan wordt overigens volgende maand  opgeleverd.

Met de twee uitbreidingen is volgens het datacenterbedrijf een investering van 123 miljoen dollar gemoeid.

Igor Ybema, 12 augustus 2010 8:34 am

Hoort dit niet bij 'nieuws uit de branche'? Als het nou in Nederland was geweest dan zou ik het snappen dar er een appart artikel voor zou komen maar wie van de lezers op ispam zit nou te wachten op uitbreiding in Singapore of Washington?

Arnout Veenman, 12 augustus 2010 10:03 am

@Igor, 'Nieuws uit de branche' is bedoelt voor al het nieuws dat we niet hebben meegenomen in onze normale berichtgeving. Dus zodra we over iets geschreven hebben, hoort het er niet meer in thuis. ;-)

Sjoerd van Groning, 16 augustus 2010 1:46 pm

Als je alle uitbreidingen van Equinix datacentra gaat bijhouden op ISPAM, dan ben je er goed druk mee denk ik. Persoonlijk denk ik dat Washington DC en Singapore wel wat ver van ons bed zijn. Lijkt me niet zinvol om alle nieuwsberichten van bedrijven in de sector zo over te nemen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.