Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Advies: Overheid moet meer met IPv6 doen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 augustus 2010 08:01 uur

De overheid moet veel actiever bezig zijn met IPv6, dat staat in een advies dat dr. ir. H. Eertink en ir. Michael van Bekkum hebben geschreven. In het advies staan ook nog enkele aanbevelingen over de wijze waarop de overheid meer met IPv6 zou moeten doen. ‘IPv6 enkel passief op de lijst met open standaarden plaatsen is onvoldoende.’

De auteurs raden aan om naast het plaatsen op de lijst de overheid de sense of urgency voor de uitrol van IPv6 moet communiceren, de noodzaak voor actieve ondersteuning van overheidsorganisaties onder de aandacht brengen, het onder de aandacht te brengen dat IPv6 een integraal onderdeel moet zijn van de netwerkinfrastructuur binnen de overheid en overheidsinstellingen ervaringen bij implementatietrajecten laten delen.

Om alle adviezen te coördineren en mogelijk te maken, zou er een organisatie moeten worden aangewezen die dit mogelijk maken. Daarbij verwijzen de auteurs specifiek naar de Nederlandse IPv6 Task Force of een nieuw op te bouwen expertisecentrum.

Het volledige advies is hier te lezen (pdf). Het advies maakt onderdeel uit van een consultatieronde over de vraag of IPv6 opgenomen moet worden in de lijst met open standaarden voor ‘pas toe of leg uit’ van het forum standaardisatie. Tot 13 september is er de mogelijkheid om op het expertadvies te reageren. Alle informatie over de consultatie staat in dit document (pdf).

ISPam.nl Job board

Sebastiaan Stok, 11 augustus 2010 10:22 am

Open standaarden kunnen ze negeren omdat er een (betaald) alternatief voor is, daar kleven natuurlijk nadelen en hoge kosten aan maar het werkt.

IPv6 is iets waar ze gewoon niet om heen kunnen, als je het negeert heb je op de lange duur een groot probleem, want het internet werkt dan maar half...


Ik heb het rapport niet gelezen maar ik hoop dat er ook iets instaat over de verplichting van IPv6 bij internet providers.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...