Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Advies: Overheid moet meer met IPv6 doen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 augustus 2010 08:01 uur

De overheid moet veel actiever bezig zijn met IPv6, dat staat in een advies dat dr. ir. H. Eertink en ir. Michael van Bekkum hebben geschreven. In het advies staan ook nog enkele aanbevelingen over de wijze waarop de overheid meer met IPv6 zou moeten doen. ‘IPv6 enkel passief op de lijst met open standaarden plaatsen is onvoldoende.’

De auteurs raden aan om naast het plaatsen op de lijst de overheid de sense of urgency voor de uitrol van IPv6 moet communiceren, de noodzaak voor actieve ondersteuning van overheidsorganisaties onder de aandacht brengen, het onder de aandacht te brengen dat IPv6 een integraal onderdeel moet zijn van de netwerkinfrastructuur binnen de overheid en overheidsinstellingen ervaringen bij implementatietrajecten laten delen.

Om alle adviezen te coördineren en mogelijk te maken, zou er een organisatie moeten worden aangewezen die dit mogelijk maken. Daarbij verwijzen de auteurs specifiek naar de Nederlandse IPv6 Task Force of een nieuw op te bouwen expertisecentrum.

Het volledige advies is hier te lezen (pdf). Het advies maakt onderdeel uit van een consultatieronde over de vraag of IPv6 opgenomen moet worden in de lijst met open standaarden voor ‘pas toe of leg uit’ van het forum standaardisatie. Tot 13 september is er de mogelijkheid om op het expertadvies te reageren. Alle informatie over de consultatie staat in dit document (pdf).

Sebastiaan Stok, 11 augustus 2010 10:22 am

Open standaarden kunnen ze negeren omdat er een (betaald) alternatief voor is, daar kleven natuurlijk nadelen en hoge kosten aan maar het werkt.

IPv6 is iets waar ze gewoon niet om heen kunnen, als je het negeert heb je op de lange duur een groot probleem, want het internet werkt dan maar half...


Ik heb het rapport niet gelezen maar ik hoop dat er ook iets instaat over de verplichting van IPv6 bij internet providers.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.