Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Herstel ict-markt maar angst voor ‘double dip’

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 12 augustus 2010 08:05 uur

De it-uitgaven in het eerste halfjaar van 2010 zijn wereldwijd met 6 procent gegroeid. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een inhaaleffect, dat optreedt nu de economie lijkt aan te trekken. Hardware omzetten groeien het hardst, de groei in dienstverlening bedroeg slecht 2 procent. Dat meldt IDC in haar Black Book forecast.

Toch blijven veel ondernemingen terughoudend vanwege de angst voor een double-dip. De besluitvormingsprocessen blijven bijzonder lang en er worden nog steeds veel projecten vooruit geschoven.

Voor West-Europa wordt voor dit jaar een groei voorzien van 3 procent. Het economisch herstel in Europa lijkt zich langzamer voor te doen dan in andere delen van de wereld.

Binnen de ict-markt is er sprake van twee krachtige tegengestelde krachten. Aan de ene kant is er – gedreven door de inhaalslag in investeringen – een kans dat het herstel zich doorzet. Aan de andere kant blijft er grote angst over de ontwikkeling van de gehele economie. Zeker nu de herstelprogramma’s van de overheid gestopt zijn en veel overheden ernstig gaan bezuinigen. Kwetsbaarheid blijft dan ook het sleutelwoord de komende tijd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.