Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Providers failliet door IPv6’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 augustus 2010 08:01 uur

Providers die zich niet genoeg voorbereiden op IPv6 lopen het risico failliet te gaan, daarvoor waarschuwt IPv6 Task Force voorzitter Erik Huizer. IPv4-adressen zullen binnenkort opraken en er zal dan een behoefte ontstaan aan bereikbaarheid via IPv6, meldt Computable. Providers die nog niet in IPv6 hebben geïnvesteerd zullen dan ineens een inhaalslag moeten maken.

Klanten die veel bezoekers hebben die de website raadplegen met hun mobiele telefoon of veel bezoekers uit Azië hebben, zullen via IPv6-bereikbaar moeten zijn. Indien de provider dat niet aanbiedt, dan zullen zij genoodzaakt zijn om over te stappen naar een concurrent. Huizer adviseert daarom providers om IPv6 onderdeel te maken van elke investering. Op die manier hoeft er niet in een keer op IPv6 te worden overgestapt, want dat is veel te duur.

Providers die zich niet (stapsgewijs bij elke investering) voorbereiden op IPv6, zullen zodra IPv6 noodzakelijk is enorme investeringen moeten doen en omdat men niet op tijd klaar is, klanten kwijtraken, voorspelt Huizer. Die combinatie zal mogelijk hun faillissement betekenen.

bas, 13 augustus 2010 6:30 pm

"Klanten die veel bezoekers hebben die de website raadplegen met hun mobiele telefoon of veel bezoekers uit Azië hebben, zullen via IPv6-bereikbaar moeten zijn. "

ehm?

FUD!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.