Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX raadpleegt leden over nieuwe diensten

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 16 augustus 2010 08:08 uur

De AMS-IX houdt op 15 september een overleg met haar leden over de toekomstige diensten van het internetknooppunt. Afgelopen juni werden uitgewerkte plannen na een hausse aan kritiek teruggetrokken door het bestuur.

Inmiddels is er een strikt vertrouwelijke discussie notitie opgesteld. Leden worden uitgenodigd via internet discussiegroepen en op de vergadering hun mening en zienswijze te geven. De uitkomsten hiervan zullen de basis zijn voor een nieuw voorstel dat in november moet worden goedgekeurd door de algemene leden vergadering.

Op dit moment wil het bestuur niet inhoudelijk ingaan op de notitie. Persvoorlichters hebben een spreekverbod gekregen. Dit volgt op de uiterst knullige aanpak eerder dit jaar.  Er is grote angst bij betrokkenen dat zij opnieuw de regie over dit onderwerp verliezen en daarom hun plannen niet kunnen verwezenlijken. Het moge ondertussen duidelijk zijn dat het bestuur zo haar eigen agenda aangaande de toekomst van de AMS-IX heeft en daar hoort niet bij dat er publiekelijk gediscussieerd wordt over dit onderwerp.

Na de discussieronde  zal moeten blijken wat er over blijft van de oorspronkelijke plannen om SLA’s en specifieke diensten voor mobiele operators en anderen aan te bieden. Dan ook zal duidelijk zijn of de leden toe gaan staan dat het AMS-IX personeel mee gaat profiteren van de toekomstige winsten van de eventuele nieuwe activiteiten.

Sjoerd van Groning, 16 augustus 2010 10:14 am

zozo,
"grote angst bij betrokkenen"
"bestuur heeft eigen agenda"

Het lijkt hier wel een beetje een telegraaf blog. Als je stelt "er is", toon dat dan ook aan denk ik. Er zit naar mijn mening veel kleuring in bovenstaande artikel.
Misschien wel om de reacties wat aan te moedigen :-)

Nathalie, 16 augustus 2010 11:52 am

Wat een belachelijk gekleurd "nieuws"bericht. Ik vind het niet een taak van een nieuws redactie om op deze wijze eigen interpretaties in een artikel te vlechten. Als je je eigen mening wil ventileren, doe dat dan in een column. Bovenstaand artikel vind ik bijzonder onprofessioneel.

Remco, 16 augustus 2010 12:00 pm

Ik geloof dat er een lid van AMS-IX een keer gewezen moet worden op het onderdeel van de statuten dat gaat over vertrouwelijkheid, interne discussies en het opzettelijk schade toebrengen aan de vereniging. Actiepunt voor het bestuur?

Freeaqingme, 16 augustus 2010 3:06 pm

Ik ben wel benieuwd naar het verschil tussen 'strict vertrouwelijk' en 'vertrouwelijk'...

Arnout Veenman, 16 augustus 2010 4:19 pm

@Sjoerd, Nathalie, de berichtgeving op ISPam.nl kan gekleurd zijn, dat is een bewuste keuze en dat staat ook zo vermeld in ons redactiestatuut (zie Over ISPam.nl).

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.