Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vierde Amazon Web Services-wedstrijd van start

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 augustus 2010 08:03 uur

De Amazon Web Services Start-up Challenge, de wedstrijd voor bedrijven die één van de clouddiensten van Amazon gebruiken, is voor de vierde keer van start gegaan. Nieuw is dat de wedstrijd ook open staat voor deelnemers uit landen buiten de VS, waaronder Nederland.

Overigens kunnen niet alleen Nederlandse kandidaten zich aanmelden voor de competetie, in totaal kunnen deelnemers uit 21 landen buiten de Verenigde Staten zich inschrijven. Deelnemers kunnen zich opgeven door hun businessplan, waar AWS een onderdeel van uitmaakt, in te dienen. Deze wordt beoordeeld waarna 15 halve finalisten worden gekozen en daaruit komen tenminste zes finalisten. Daaruit zal ergens in december door een jury een winnaar worden gekozen.

Uiteraard moeten deelnemers één van de betaalde diensten van Amazon afnemen, dus ze moeten gebruikmaken van Amazon CloudFront, Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), Amazon Elastic MapReduce, Amazon Flexible Payments Service (FPS), Amazon Mechanical Turk, Amazon Relational Database Service (RDS), Amazon SimpleDB, Amazon Simple Notification Service (SNS), Amazon Simple Queue Service (SQS), Amazon Simple Storage Service (S3) of Amazon Virtual Private Cloud (VPC). Een andere voorwaarde is dat de omzet van het bedrijf niet boven de tien miljoen dollar (ruim 7,5 miljoen euro) mag uitkomen.

De hoofdprijs die de deelnemers kunnen winnen is een bedrag van 100.000 dollar, waarvan de helft in contanten wordt uitgekeerd en de andere helft in de vorm van een tegoed voor de Amazon Webservices.
Nieuwe deelnemers kunnen zich tot 31 oktober aanmelden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.