Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rokscom en ReasonNet fuseren

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 17 april 2008 07:58 uur

Fusie Rokscom en ReasonNetRokscom Internet b.v. en ReasonNet b.v. gaan met ingang van 1 juli 2008 fuseren en verder onder de namen ReasonNet en Co-locate. De fusie heeft ondermeer tot doel een eigen datacentrum in Amsterdam te bouwen en het bestaande IP-netwerk wereldwijd uit te bouwen.

ReasonNet/Co-locate gaat de huidige capaciteit die het al heeft in het Gyrocenter datacentrum verder uitbreiden en zal daarnaast tegenover Gyrocenter een eigen datacentrum bouwen dat geschikt zal zijn voor corporate klanten die behoefte hebben aan veel service, stroom en bandbreedte.

Ook gaat ReasonNet/Co-locate haar IP-netwerk uitbreiden met mondiale PoP’s zoals Hong Kong, New Dehli en Beijing. Inmiddels zijn verbindingen gerealiseerd naar ondermeer Los Angeles, New York, Miami, Brussel, Oslo, Frankfurt, Milaan, London, Parijs, Madrid, etc.

De fusie van Rokscom en ReasonNet is het gevolg van al nauwe samenwerking tussen beide bedrijven gedurende het afgelopen jaar. Daarbij werd ervaren dat een fusie kosten zal besparen en grote organisatorische voordelen zal gaan opleveren. Waar de klanten ook van zullen profiteren. Voor het personeel van beide bedrijven heeft de fusie echter geen gevolgen.

Rokscom en ReasonNet stellen door de fusie met hun datacentrum en netwerk te gaan behoren tot de top 5 van grootste zakelijke internet service providers in Nederland.

JV, 17 april 2008 8:41 am

http://www.reasonnet.com/newsroom/Company-News.html

Daar stond het al sinds februari. Hostlab gaat als naam verdwijnen.

getUP, 17 april 2008 4:41 pm

Hoe zat dat trouwens sowieso in het Gyrocenter? Wij zaten er voor ReasonNet ook in die ruimte kwam. Toen gesproken met Rokscom en zij gaven toen aan dat zij de ruimte gehuurt hadden (logisch natuurlijk).

Maar was ReasonNet dan klant of waren er nog meer footprints vrij in die ruimte die niet door Rokscom werden gehuurd?

Michael Roks, 17 april 2008 8:26 pm

In de zomer van 2006 zijn de eerste onderhandeling gedaan door Rokscom Internet BV en Versatel.

Door de aangekondigde prijsverhogingen bij Redbus waren meer bedrijven op zoek naar nieuwe datacentrum locaties. Op dat moment zijn dan ook de eerste contacten tussen ReasonNet en Rokscom onstaan. Gezamenlijk is besloten een ruimte van 500m2 in gebruik te nemen. Al snel volgde 500m2 extra ruimte.

Door de intensieve en uitstekende samenwerking in 2007 is uiteindelijk nu besloten verder te gaan als een gezamelijke organisatie.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.