Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISP in UK geeft gamer voorrang

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 23 augustus 2010 08:05 uur

De engelse provider Demon, onderdeel van Cable en Wireless, heeft een een nieuw breedbandproduct dat gamers voorrang geeft op andere internetters. Voor 3 GPB extra per maand heeft  de gebruiker bovendien minder last van latency en worden snellere pingtijden gerealiseerd.

In het licht van de discussie over net neutraliteit, waarbij al het verkeer op gelijke wijze wordt behandeld, is dit een interessante ontwikkeling. Extra betalen om meer te kunnen lijkt zo een nieuwe trend te worden. Tot nu toe werd voornamelijk geconcurreerd  op theoretisch te behalen download en upload snelheden. Nu wordt een nieuwe fase ingeluid waarbij voor specifiek verkeer meer betaald moet worden. Het wordt er voor de consument allemaal niet transparanter op. Want hoe vallen de beloofde voordelen daadwerkelijk te controleren en welke verkeer wordt nu geknepen of niet?

Uit onderzoek van Demon was gebleken dat gamers die in de buurt van een internet exchange zaten hogere snelheden haalden dan anderen. Dat leidde tot spelvoordelen. Demon heeft speciale peering agreements afgesloten met gaming bedrijven  om e.e.a. technisch te realiseren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.