Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DHPA vreest voor imago hostingbranche

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 21 april 2008 08:01 uur

DHPA vreest voor imago hostingbrancheNaar aanleiding van de berichtgeving over Nederlandse bedrijven die verantwoordelijk zouden zijn voor het hosten van kinderporno heeft de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) de overheid opgeroepen tot constructief overleg over de bestrijding van cybercrime. Daarnaast vreest de DHPA dat de berichtgeving kan leiden tot een negatief beeld van de hostingbranche.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van de DHPA:

Wij zouden het zeer betreuren als er ten onrechte een negatief beeld zou ontstaan van de Nederlandse hosting sector. Wij werken actief samen met de andere steekhouders bij de bestrijding van cybercime en roepen de Nederlandse overheid op om met ons als gesprekspartner en medestander de strijd ertegen verder in te zetten.

De DHPA concludeert dat er onduidelijkheid bestaat over de activiteiten van de Nederlandse hostingbranche en de verantwoordelijkheden die daarmee gepaard gaan met als gevolg een vertekend en inhoudelijk onjuiste weergave van de rolverdeling en de verantwoordelijkheden van de verschillende partijen die met cybercrime te maken hebben. Dat onderstreept volgens de DHPA het feit dat het de Nederlandse hostingbranche ontbreekt aan een helder profiel.

Jan Willem des Tombe:

Het is de doelstelling van de DHPA om het profiel van de Nederlandse hosting sector te verbeteren. Het platform heeft daartoe een aantal initiatieven ontplooid zoals onder meer actieve deelname in de totstandkoming van de Notice en Take Down procedure in samenwerking met de Nationale Infrastructuur Cybercrime.

Daarnaast ontwikkelt de DHPA een gedragscode voor hosting bedrijven als ook een set van uniforme definities voor service level overeenkomsten waarin tussen hosting provider en klant de wederzijdse taken en verantwoordelijkheden worden vastgelegd. Misbruik van Internet voor Cybercrime – en daarmee misbruik van de ter beschikking gestelde hosting infrastructuur – vormen in al deze door de DHPA ontplooide activiteiten een belangrijk aandachtspunt.

Naast het feit dat de DHPA hiermee een goed antwoord geeft op de negatieve berichtgeving. Vind ik het ook goed om te zien dat de DHPA het (impliciet) voor haar lid LeaseWeb opneemt!

Ivo, 21 april 2008 11:02 am

Steekhouders?

Engelse woorden in een Nederlandse tekst gebruiken is misschien niet zo fraai maar ze vervolgens krom vertalen naar niet bestaande Nederlandse woorden slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.