Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DHPA vreest voor imago hostingbranche

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 21 april 2008 08:01 uur

DHPA vreest voor imago hostingbrancheNaar aanleiding van de berichtgeving over Nederlandse bedrijven die verantwoordelijk zouden zijn voor het hosten van kinderporno heeft de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) de overheid opgeroepen tot constructief overleg over de bestrijding van cybercrime. Daarnaast vreest de DHPA dat de berichtgeving kan leiden tot een negatief beeld van de hostingbranche.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van de DHPA:

Wij zouden het zeer betreuren als er ten onrechte een negatief beeld zou ontstaan van de Nederlandse hosting sector. Wij werken actief samen met de andere steekhouders bij de bestrijding van cybercime en roepen de Nederlandse overheid op om met ons als gesprekspartner en medestander de strijd ertegen verder in te zetten.

De DHPA concludeert dat er onduidelijkheid bestaat over de activiteiten van de Nederlandse hostingbranche en de verantwoordelijkheden die daarmee gepaard gaan met als gevolg een vertekend en inhoudelijk onjuiste weergave van de rolverdeling en de verantwoordelijkheden van de verschillende partijen die met cybercrime te maken hebben. Dat onderstreept volgens de DHPA het feit dat het de Nederlandse hostingbranche ontbreekt aan een helder profiel.

Jan Willem des Tombe:

Het is de doelstelling van de DHPA om het profiel van de Nederlandse hosting sector te verbeteren. Het platform heeft daartoe een aantal initiatieven ontplooid zoals onder meer actieve deelname in de totstandkoming van de Notice en Take Down procedure in samenwerking met de Nationale Infrastructuur Cybercrime.

Daarnaast ontwikkelt de DHPA een gedragscode voor hosting bedrijven als ook een set van uniforme definities voor service level overeenkomsten waarin tussen hosting provider en klant de wederzijdse taken en verantwoordelijkheden worden vastgelegd. Misbruik van Internet voor Cybercrime – en daarmee misbruik van de ter beschikking gestelde hosting infrastructuur – vormen in al deze door de DHPA ontplooide activiteiten een belangrijk aandachtspunt.

Naast het feit dat de DHPA hiermee een goed antwoord geeft op de negatieve berichtgeving. Vind ik het ook goed om te zien dat de DHPA het (impliciet) voor haar lid LeaseWeb opneemt!

ISPam.nl Job board

Ivo, 21 april 2008 11:02 am

Steekhouders?

Engelse woorden in een Nederlandse tekst gebruiken is misschien niet zo fraai maar ze vervolgens krom vertalen naar niet bestaande Nederlandse woorden slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!