Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Poldersoap: Redunix-klanten offline, zakenpartners rollend over straat

 • Door
 • John T. Knieriem
 • geplaatst op
 • 30 augustus 2010 08:08 uur

Een ordinaire poldersoap die de branche geen goed doet.  Dat is het verhaal over isp Redunix en haar voormalige zakenpartners Sam Terburg en Fred Arendse. Voorlopig dieptepunt:  door een belangrijke  leverancier van Redunix is de stekker uit de verbindingen gehaald waardoor de klanten van Redunix onbereikbaar zijn geweest. Deze leverancier heeft de dienstverlening  gestopt vanwege vermeende betalingsachterstanden.

Sam Terburg heeft al geruime tijd geleden een nieuwe isp opgericht: Produtch Hosting. Binnen deze entiteit probeert hij nu de gedupeerde klanten de mogelijkheid te bieden om weer snel online te komen. Dat kan hij doen omdat de ip-nummers nog op zijn naam stonden en hij op die manier de mogelijkheid heeft om het verkeer anders te routeren.

Ook Arendse heeft in het de afgelopen dagen keihard gewerkt om de klanten van Redunix weer online te krijgen. Arendse:  “Ik heb meer dan 40 uur achter elkaar doorgewerkt. De meeste servers zijn weer online, gelukkig.”

Ruim een week geleden deed Arendse  al van zich horen. In een later op Webhostingtalk verschenen bericht beschuldigt Arendse Terburg van fraude. Zijn voormalige zakenpartner zou klanten van Redunix hebben opgeroepen de facturen op een ander rekeningnummer over de maken.

Half waar
Geconfronteerd met deze beschuldigingen ontkent Terburg deze niet. “Het klopt deels wel en het klopt deels niet, de beschuldigingen zijn half waar.” Terburg heeft de klanten aangeschreven omdat, nu hij weg is bij Kronos Nederland (de moeder van Redunix), er geen kennis meer is van de historie van Redunix-klanten. Bovendien is er geen technische kennis meer in het bedrijf”, zo stelt Terburg.

Hij wilde de klanten informeren over zijn vertrek bij Redunix. “Op die manier kan ik een alternatief bieden”, meent Terburg.  “Mijn naam is helemaal weg en daarom loopt het nog niet storm met overstappers”, zo geeft hij aan.

Prutser
Terburg, oorspronkelijke oprichter van Redunix, heeft geen goed woord over voor Fred Arendse. De twee hebben enige tijd geleden het  initiatief genomen om te komen tot de realisatie van een datacentrum.  Ze gingen daartoe zelfs een fusie aan. Maar de zakelijke liefde bekoelde al snel. “Fred Arendse is een man met wie je niet kan samenwerken. Ik heb nooit enige inspraak gehad. Ik vind hem een prutser”, zo luidt het onverbloemde oordeel van Terburg over Arendse.

Arendse over Terburg:  “Terburg is werkelijk een uitstekende techneut maar je moeten hem heel ver van organisatie en administratie vandaan houden”.  Hij verwijt Terburg dat hij uit de gezamelijke onderneming tonnen aan geld heeft ontrokken op een niet legale manier. “Hij heeft de boel leeggeroofd”, stelt Arendse.

Arendse zal ook een kort geding aanspannen tegen Terburg vanwege het illegaal wegkapen van klanten. Ook Grafix de housingprovider krijgt een kort geding aan de broek omdat zij meewerken aan deze illegale activiteiten van Terburg. De twee hebben ruzie over niet betaalde aandelen, niet geleverde activa, de wijze waarop het datacentrum moest worden gerealiseerd en nog een hoop meer. Inmiddels bestoken ze elkaar met in gebreke stellingen en andere juridische procedures.

Volgens Arendse klopt er niks van de beschuldigingen aan zijn adres. “Op de dag dat Terburg binnenkwam werden we al geconfronteerd met enorme achterstallige betalingen van hem, hij zat financieel zo moeilijk dat  we hem direct geholpen hebben met een lening.  Daarnaast hebben we een  constructie opgetuigd om om ervoor te zorgen dat hij niet geconfronteerd zou worden met belasting claims. Het is gegaan zoals het hoort. Bovendien kreeg hij direct een salaris van 5500 euro per maand. Dat is gewoon een zakelijke constructie, ik weet echt wel hoe dit werkt.”

Strafbaar
Arendse geeft in zijn berichtgeving aan dat eventuele betalingen aan Terburg geen bevrijdende betaling opleveren. Relaties die per abuis op een dergelijk bericht hadden betaald hebben aangegeven dat zij zowel een melding bij hun bank als ook aangifte van een strafbaar feit bij de politie hebben gedaan, zo meldt Arendse.

Er worden nu meerdere rechstzaken voorbereid waarbij Terburg van het plegen van economische delicten beschuldigd wordt. Volgens Arendse is de zaak zo omvangrijk dat dit alles niet geseponeerd zal gaan worden.

Arendse geeft aan dat de realisatie van het datacentrum voorspoedig verloopt. In de Spaanse Kubus zal op korte termijn 2000vierkante meter worden gerealiseerd. Pandeigenaar TCN zal mee investeren in nieuwe groene stroomvoorziening en revolutionaire koelsystemen. “De subsidie aanvraag ligt al bij de Rabobank”, zegt Arendse.

Eigen vermogen
Of Arendse in staat zal zijn deze ambitieuze plannen daadwerkelijk te financieren valt nog te bezien. Een blik op de jaarcijfers 2008 van zijn concern leert dat de moedermaatschappij IP Phone Team BV ultimo 2008 technisch failliet was. Over 2009 zijn nog geen cijfers gedeponeerd. Deze holding heeft een negatief eigen vermogen. Ook de andere werkmaatschappijen uit het concern bevinden zich ultimo 2008 in een financieel deplorabele toestand. Met uitzondering van IP Phone Telecom BV dat wel een positief eigen vermogen kent. De vraag is of dat voldoende zekerheid biedt om tot daadwerkelijke realisatie van het datacentrum te komen.

Raoul, 30 augustus 2010 9:31 am

De fouten:

- redunix is niet door Sam of Fred opgericht
- de downtime zat er al lang aan te komen. Sam heeft must atslan van qweb ingeschakeld om de racks en netwerk te voorzien. Zij hebben hiermee gewacht dat Grafix de stekker eruit trok. Gelijktijdig hebben zij het netwerk in de kubus offline gehaald om zo alles direct te kunnen overnemen en Fred buitenspel te zetten. De downtime was een voorbedacht plan om Grafix de schuld te geven en Fred kapot te maken
- Fred is bekend van zijn hilarische statements over zijn kwaliteit en kennis. Hij is een clown. Statements als realisatie van een 6N stroomvoorziening in de Kubus. Ken je de kubus, je weet dat er weinig gebeurd in het Rotterdamse drugspand.
- Sam is bevriend met qweb en deze relatie ken gevaarlijk zijn als Fred dit juridisch kan aantonen.
- alle downtime was te voorkomen. De reden van downtime was het uitschakelen van de compagnon Fred
- Fred heeft pretenties over een enorm datacentrum. Hij klust zelf graag aan de machines. Dit is nooit een datacentrum geweest.
- Fred heeft Sam geholpen met zijn geldproblemen. Het verhaal gaat dat Fred de rekeningen van Sam betaalt heeft en zich voor 1 euro inkocht in redunix

Sam Terburg, 30 augustus 2010 9:56 am

1) GrafiX heeft geenzins meegewerkt met mij, Sam Terburg / ProDutch. Uit afsluiting heb ik vanuit GrafiX zijnde geen enkele klant overgehouden, GrafiX verbood namelijk de colocatie klanten de ruimte te verlaten en waren daardoor allen gedwongen rechtstreeks bij GrafiX colocatie af te nemen.
Marco@GrafiX heeft mij dan ook altijd gezegd nee te moeten verkopen om juridisch correct te handelen.
2) Beschuldigingen die Fred Arendse tegen mij doet mogen in de rechtbank uitgevochten worden. Ik kan u garanderen dat daar niks van klopt en dat dat z'n terugslag naar dhr Arendse zal krijgen.
Ik roep hierin alle REDUNIX klanten op zelf hun conclusies te maken op basis van prettig gedane zaken in het verleden.

Nathan, 30 augustus 2010 10:12 am

Ik quote een reclame: "In het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst".

Die kun je hier ook wel op toepassen, al gaat het om iets anders.

Vincent, 30 augustus 2010 11:50 am

Gerelateerd artikel:

http://www.ispam.nl/archives/18142/een-boekje-open-doen-over-een-webhosting-overname-mag-dat-deel-1/

tijdmachine, 30 augustus 2010 12:16 pm

De vraag is:
Aan wie hebben de klanten al die maanden de facturen betaald? en waar is al dat geld gebleven? In de wandelgangen hoor ik enorme bedragen die de leveranciers van RedUnix nooit hebben mogen ontvangen...

Dus wie is een vermogen rijker geworden?

Maurice, 30 augustus 2010 2:38 pm

Hoe de zaak ook gaat rollen, de naam en zakenpartners lopen hier beide een deuk mee op die een schade vergoeding niet eens rechttrekt.

Memnon, 30 augustus 2010 3:46 pm

Moet dit nou hier op ispam.nl worden uitgemeten & uitgevochten ? Zoek een lekker hoekje op in een donker kamertje. Neem allebei een advocaatje mee, laat de rechter er een zweep overheen slaan en klaar is kees.

Erik de Dolder, 30 augustus 2010 3:58 pm

Deze soap is nog steeds live te volgen via http://www.webhostingtalk.nl/dedicated-en-vps-managed-hosting/162551-redunix-fraude-sam-t-rb-rg.html

ikke, 30 augustus 2010 4:08 pm

dat donkere kamertje is WHT al geloof ik

http://www.webhostingtalk.nl/dedicated-en-vps-managed-hosting/162551-redunix-fraude-sam-t-rb-rg.html

rond de 100 pagina's aan zeepresten

t.bloo, 30 augustus 2010 11:27 pm

En de lijkenpikkers komen ook aancirkelen met emails met een hosting aanbieding naar alle adressen die Sam ooit vergeten is in de BCC te plakken...

Randy ten Have, 30 augustus 2010 11:40 pm

Name and shame!
Dat was inderdaad geen slimme zet met die e-mail.

Michiel Klaver, 31 augustus 2010 9:44 am

Alle 'lijkenpikkers' kun je direct doorsturen naar de OPTA via www.spamklacht.nl

 • Pingback: Website CCC nu verandert in Sesamstraat het moet niet gekker worden

 • away bof life, 21 november 2011 9:40 pm

  weet iemand of er weer problemen zijn met fred arendse en allserverhosting? er is geen telefonisch contact meer mogelijk en ik krijg geen reacties op mijn mails

  Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.