Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IS Interned Services en PINS Group fuseren

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 september 2010 08:08 uur

IS Interned Services en PINS Group fuseren en gaan samen verder on de naam IS. Naast het merk IS wordt ook het label PlusHosting voortgezet en verder uitgebouwd als ‘one-stop ICT shop voor het kleinbedrijf’.

Met de fusie wordt het naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke Nederlandse aanbieder van hosting en managed service oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf en de grootzakelijke markt. De directie van IS in nieuwe vorm bestaat uit Jan Willem des Tombe (voorheen CEO van PINS) en Arjan Steevels (oprichter en algemeen directeur van IS Interned Services).

IS in nieuwe vorm heeft een verwachte geconsolideerde jaaromzet van circa 21 miljoen euro in 2010 en een gezamenlijk personeelsbestand van 135 fte. Uit de jaarrekening die bij de Kamer van Koophandel is gedeponeerd blijkt dat IS een omzet van 12 miljoen euro heeft gerealiseerd in 2009 met een winst van 1 miljoen euro. PINS heeft naar eigen zeggen een geconsolideerde omzet gerealiseerd in 2009 van ruim 8 miljoen euro. Uit de jaarrekening die bij de KvK is gedeponeerd blijkt dat PINS Group een verlies van 900 duizend euro heeft gedraaid in 2009. Het verlies heeft volgens Des Tombe te maken met 1.8 miljoen euro aan reguliere afschrijvingen op materiƫle vaste activa en geactiveerde goodwill op overnames in het verleden, onder andere van Apcare en Calyx in 2008.

Het gerucht dat de fusie feitelijk een overname is wijst Des Tombe nadrukkelijk van de hand. Desgewenst laat hij weten dat de fusie naar met gesloten beurzen gebeurt en er ook geen aandeelhouders van de fusie partijen uitstappen. De directie van het fusiebedrijf bestaat uit Steevels en Des Tombe die een Raad van Bestuur vormen onder toezicht van een Raad van Commissarissen. Steevels en Des Tombe hebben ieder hun eigen portefeuille en zijn beiden actief betrokken bij het dagelijks bestuur.

De fusie vast volgens Des Tombe in een markt die aan het consolideren is en waarbij PINS en IS nu zelf het voortouw in nemen. Ook verwacht Des Tombe dat door IS in nieuwe vorm het voor (nieuw) personeel een zeer aantrekkelijke plek zal zijn om te werken, door het perspectief dat een bedrijf van dit formaat kan bieden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.