Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IS Interned Services en PINS Group fuseren

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 september 2010 08:08 uur

IS Interned Services en PINS Group fuseren en gaan samen verder on de naam IS. Naast het merk IS wordt ook het label PlusHosting voortgezet en verder uitgebouwd als ‘one-stop ICT shop voor het kleinbedrijf’.

Met de fusie wordt het naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke Nederlandse aanbieder van hosting en managed service oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf en de grootzakelijke markt. De directie van IS in nieuwe vorm bestaat uit Jan Willem des Tombe (voorheen CEO van PINS) en Arjan Steevels (oprichter en algemeen directeur van IS Interned Services).

IS in nieuwe vorm heeft een verwachte geconsolideerde jaaromzet van circa 21 miljoen euro in 2010 en een gezamenlijk personeelsbestand van 135 fte. Uit de jaarrekening die bij de Kamer van Koophandel is gedeponeerd blijkt dat IS een omzet van 12 miljoen euro heeft gerealiseerd in 2009 met een winst van 1 miljoen euro. PINS heeft naar eigen zeggen een geconsolideerde omzet gerealiseerd in 2009 van ruim 8 miljoen euro. Uit de jaarrekening die bij de KvK is gedeponeerd blijkt dat PINS Group een verlies van 900 duizend euro heeft gedraaid in 2009. Het verlies heeft volgens Des Tombe te maken met 1.8 miljoen euro aan reguliere afschrijvingen op materiële vaste activa en geactiveerde goodwill op overnames in het verleden, onder andere van Apcare en Calyx in 2008.

Het gerucht dat de fusie feitelijk een overname is wijst Des Tombe nadrukkelijk van de hand. Desgewenst laat hij weten dat de fusie naar met gesloten beurzen gebeurt en er ook geen aandeelhouders van de fusie partijen uitstappen. De directie van het fusiebedrijf bestaat uit Steevels en Des Tombe die een Raad van Bestuur vormen onder toezicht van een Raad van Commissarissen. Steevels en Des Tombe hebben ieder hun eigen portefeuille en zijn beiden actief betrokken bij het dagelijks bestuur.

De fusie vast volgens Des Tombe in een markt die aan het consolideren is en waarbij PINS en IS nu zelf het voortouw in nemen. Ook verwacht Des Tombe dat door IS in nieuwe vorm het voor (nieuw) personeel een zeer aantrekkelijke plek zal zijn om te werken, door het perspectief dat een bedrijf van dit formaat kan bieden.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?