Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nominet criticaster in het bestuur gekozen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 mei 2008 08:01 uur

Nominet criticaster in het bestuur gekozenDe leden van Nominet hebben bij een verkiezing van twee nieuwe non-executive bestuursleden in het bestuur, naast een al zittend bestuurslid ook advocaat Jim Davies gekozen. Davies is één van de grootste criticasters van Nominet, vooral op het gebied van geschillenbeslechting en prijsstelling. Het Nominet bestuur was zo tegen de kandidering van Davies dat ze de opmerkelijke stap heeft gezet om een negatief stemadvies over Davies af te gegeven.

Daarnaast heeft het Nominet bestuur ook een voorstel gedaan, waardoor het bestuur zelf ook twee bestuursleden kan benoemen buiten de leden om. Volgens CEO Lesley Cowley is dit nodig omdat de huidige structuur van Nominet het door het lage percentage leden dat stemt (stemmen kan ook online) het mogelijk is dat bepaalde partijen het bestuur ‘kapen’ om besluiten te nemen die enkel in hun eigen belang zijn. Het voorstel haalde het niet, omdat maar 60 procent van de leden voorstemde, terwijl het voorstel 75 procent van de stemmen nodig had. Critici stellen echter dat een greep naar de macht was van het zittende bestuur.

De verwachting is dat nu Jim Davies in het Nominet bestuur zit, hij zich sterk zal gaan maken om de 19 miljoen euro die Nominet aan reserve heeft aan de Nominet leden terug te geven door middel van prijsverlagingen. Daarnaast mag worden verwacht dat Davies zich actief zal gaan bemoeien met de wijze waarop domeinnaam geschillen door Nominet worden beslecht.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.