Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ADV: Trafego zet RackIT Datacenter Facilities op

 • Door
 • RackIT
 • geplaatst op
 • 1 oktober 2010 08:10 uur

Hostingprovider Trafego in Steenbergen investeert in een eigen netwerk en datacenterfaciliteit. Dit heeft geresulteerd in een nieuw bedrijf met de naam ‘RackIT Datacenter Facilities’.

Trafego (www.trafego.net) is al enkele jaren één van de grotere spelers binnen Nederland en België op het gebied van hosting, domeinnamen, dedicated servers en rackhosting/colocatie. Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en de groei in Trafego van de laatste 4 jaar is besloten om alle rackhosting en colocatiediensten onder te brengen in het nieuwe RackIT Datacenter Facilities BV (www.rackit.nl).

RackIT zal vanaf 1 oktober 2010 deze grotere hostingdiensten van Trafego overnemen. Trafego zelf zal blijven bestaan als hostingpartij voor de overige hostingdiensten. “We blijven onze eigen diensten exploiteren zoals u reeds gewend bent maar wel de colocatie en rackhosting diensten gaan liften naar het volgende level”, stelt Trafego.

Geen downtime
Trafego host inmiddels meer dan 40.000 websites en circa 600 webservers. Deze zijn verdeeld over drie datacenters in Nederland en binnenkort ook in België. Er zal worden geïnvesteerd in een upgrade van het huidige bestaande kwaliteitsnetwerk zodat uw serverhardware nog stabieler, veiliger en sneller op het internet kan worden aangesloten.

Naast de upgrades in de netwerkinfrastructuur wordt er gestart met de bouw van een compleet nieuw datacentersuite. Verwachting is dat deze medio april/mei 2011 in gebruik kan worden genomen. Er vinden voor u geen wijzigingen plaats met betrekking tot de locatie waar nu uw hardware hangt en draait. Kortom ondanks de vele vooruitgangen en upgrades geen downtime door intensieve verhuizingen.

RackIT zal een complete private suite realiseren in samenwerking met Nedzone, welke onafhankelijk zal opereren. Dit betreft 24 rack kabinetten met uitgroei mogelijkheden naar 48 rack kabinetten.

Voordelen voor rackhosting/colocatie cliënten van RackIT

 • Hogere beschikbaarheid (High Density tot 32amp per rack) in de nieuwe setup
 • Snellere internet verbindingen (upgrade naar 10GB verbindingen, in totaal 320GB)
 • Flexibeler schakelen tussen 1U naar complete rack faciliteiten
 • Private vlans mogelijkheden aangestuurd door uitsluitend Cisco
 • Verdere uitrol naar Native IPv6
 • Geen wijziging in het team en beleid wat u reeds gewend bent
 • Uitrol van remote schakelbare voedingen met mogelijkheid uitlezen stroom per poort!

Naast deze upgrades komt er vanaf december ook een compleet nieuw anti-spamcluster waar u als klant op aangesloten kan worden. Dit wordt aangeboden in samenwerking met SpamExperts.

Persoonlijke uitnodiging
Bent u reeds colocatie of rackhosting klant van Trafego? Dan zal Trafego/RackIT u op korte termijn persoonlijk uitnodigen op ons kantoor in Steenbergen voor een persoonlijke toelichting en advisering voor uw bestaande situatie. Bent u geen colocatie klant maar bent u wel graag aanwezig? Laat ons dat dan even weten! U bent van harte welkom.

Wat nu met Trafego, zal Trafego verdwijnen?
Trafego zal een zelfstandige onderneming blijven die alle overige diensten zal voortzetten. Hierin zullen geen wijzigingen plaatsvinden, behalve dat deze ook van de nieuwe infrastructuur van RackIT Datacenter Facilities gebruik zal maken. Kortom, ook voor de diensten van Trafego komt een hogere en snellere beschikbaarheid.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen RackIT en de realisering van de nieuwe datacenter(s) bouw/realisering en setup? Meld u aan op onze nieuwsbrief en u krijgt het laatste nieuws als eerste in uw e-mailbox. Aanmelden voor onze kan eenvoudig via: www.rackit.nl/over-rackit/laatste-nieuws/

Mochten er aan de hand van dit bericht nog vragen zijn? Neem dan contact op met Maurice Valentijn op maurice@rackit.nl.

ISPam.nl Job board

Tim, 3 oktober 2010 11:17 am

Leuk, singlehomed achter AS25459?

t.bloo, 5 oktober 2010 10:48 am

> upgrade naar 10GB verbindingen, in totaal 320GB

80Gb verbindingen zijn al heel bijzonder, maar wat wordt er met 320GB bedoeld?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?