Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hibernia Atlantic legt trans-Atlantische low-latency kabel aan

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 oktober 2010 08:03 uur

Een gegarandeerde latency van minder dan 60 milliseconde tussen Londen en New York. Dat is wat Hibernia Atlantic wil bereiken met een nieuwe onderzeese trans-Atlantische kabel onder de noemer “Project Express”. Doelgroep voor de nieuwe kabel zijn financiĆ«le instellingen.

Project Express moet de kortste (fysieke) route van New York naar Londen worden. De kabel zal enkel over de bodem van de oceaan lopen en enkel contact met het vaste land maken waar die aan land komt. De kabel zal uit vier verschillende glasvezel paren bestaan met een capaciteit van 40 Gbps. De capaciteit kan in de toekomst worden geupgrade naar 100 Gbps.

De aanleg van de nieuwe kabel begint met een nieuwe kabel van de Country of Somerset in het Verenigd Koninkrijk naar Halifax in Canada en vanaf hier naar New York. De bouw moet in de zomer van 2012 voltooid zijn.

Project Express moet financiƫle instellingen een zo laag mogelijke latency garanderen, van Londen naar New York in minder dan 60 ms en van Londen naar Toronto in minder dan 70 ms. De snelheid van effecten transacties gaat tegenwoordig op een extreem hoog tempo, waarbij de snelheid vaak niet meer in milliseconden maar in nanoseconden wordt uitgedrukt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.