Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaans gezin wijkt voor bouw Apple datacenter

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 6 oktober 2010 08:04 uur

Een gezin uit North Carolina heeft flink geld verdiend door hun landgoed te verkopen aan Apple. Het computerbedrijf wil het waardevolle landgoed gebruiken voor de bouw van een gigantisch datacenter.

Ruim een jaar geleden maakte Apple plannen bekend voor de bouw van een datacenter van 1 miljard dollar in Maiden, een stadje in North Carolina. Het bedrijf had echter wel een probleem. Eén familie die woonde op het landgoed dat Apple wilde gebruiken, weigerde te vertrekken.

Na lang onderhandelen hebben Apple en de bewoners, Donnie en Kathy Fullbright, overeenstemming bereikt over een ‘oprotpremie’. “Ze vertelden ons dat we een prijs moesten noemen en dat hebben we gedaan”, zo vertelt de 62-jarige Kathy tegenover persbureau Bloomberg.

Apple heeft een hectare land gekocht voor maar liefst 1,7 miljoen dollar (1,2 miljoen euro), zo blijkt uit notulen van de plaatselijke gemeente.  Dat is opvallend veel. Het gezin betaalde ruim dertig jaar geleden nog ongeveer zesduizend dollar voor dezelfde grond. De werkelijke waarde wordt nu geschat op zo’n 35.000 dollar.

Streaming
Apple heeft naar eigen zeggen zoveel datacenterruimte nodig vanwege het groeiend gebruik van streaming video en andere media, zoals de iTunes Musicstore, en de opslag van data van miljoenen accounts.

Intussen vaart het gezin er wel bij. Met het geld heeft het gezin elders een huis met jacuzzi en een landgoed van 49 hectare gekocht.

Dick Tump (Shock Media), 6 oktober 2010 9:13 am

Gezin blij, Apple blij. Klinkt als een prima oplossing zo :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.