Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix waarschuwt voor tegenvallende omzet

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2010 08:05 uur

Datacenterbedrijf Equinix heeft deze week de omzetverwachting voor het derde kwartaal en voor het hele jaar 2010 naar beneden bijgesteld.

Eind juli, bij de aankondiging van de cijfers over het tweede kwartaal verwachtte Equinix nog een derde kwartaalomzet tussen de 335 miljoen tot 338 miljoen dollar. Nu is die verwachting bijgesteld tot 328 tot 330 miljoen dollar. Dat is 2,2% lager. Ook de verwachting van de jaaromzet is met 1,2% verlaagd van 1,23 miljard dollar tot 1,215  miljard dollar.

Het datacenterbedrijf verwacht een lagere omzet omdat de resultaten in Noord-Amerika tegenvallen. Ook heeft het bedrijf meer korting moeten geven dan verwacht om bepaalde lange-termijncontracten te behouden en bovendien valt de omzet tegen die voortkomt uit Switch and Data, een bedrijf dat in april van dit jaar werd overgenomen. Daarentegen verwacht Equinix wel hogere winstmarges dan eerder geraamd en worden er meer kosten bespaard.

Toch schrokken beleggers van de waarschuwing van Equinix. Het bedrijf is aan de Amerikaanse beurs Nasdaq genoteerd. Daar daalde de koers van het aandeel met een derde tot iets meer dan 70 dollar per aandeel. Dat is de laagste stand in de afgelopen vijftien maanden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.