Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

MijnDomein.nl stapt in autoleasing

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2010 08:02 uur

De grootste hoster van Nederland – gezien naar het aantal domeinnamen – wil nu ook de grootste worden in particuliere autoleasing. Voor 199 euro per maand lease (of zoals men dat zelf aanduidt huur) je een auto bij MijnDomein.nl met een tweejarig contract. Daarbij kan worden gekozen uit een Peugeot 107 XS en de Toyota Aygo Comfort.

De lage prijs wordt mogelijk gemaakt door dat de auto voorzien is van reclame op de zijkanten en achterkant. In eerste instantie zullen er 50 auto’s de weg op gaan die voorzien zijn van reclame voor MijnDomein.nl, zo legt MijnDomein.nl mede-directeur Henri de Jong tegenover ISPam.nl uit. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er ook andere andere adverteerders op de auto’s komen. Het uiteindelijke doel is om 1.000 auto’s met reclame op de weg te hebben.

Het idee om te beginnen met de autoleasing, ontstond toen De Jong bezig was met een reclamecampagne voor MijnDomein.nl. De kosten voor één abri waren zodanig hoog dat hij dacht “daarvoor rij je een auto”. Uiteindelijk ontwikkelde het idee zich daaruit om auto’s op de weg te sturen met MijnDomein.nl reclame. De afgelopen 9 maanden is De Jong bezig geweest om het idee tot werkelijkheid te maken.

MijnDomein.nl Auto wordt een zelfstandig bedrijf, met een eigen de directeur, die als opdracht heeft meegekregen om het winstgevend te draaien. Dat neemt niet weg dat in de webhostingtak de launching customer voor de reclame is en het bedrijf met honderdduizenden klanten ook als marketingkanaal kan gebruiken.

Wie een auto bij MijnDomein.nl wil leasen moet 21 jaar oud zijn en 2 jaar zijn rijbewijs hebben. Verder eisen zijn er niet, aldus De Jong. Een ding waarmee MijnDomein.nl zich wil onderscheiden is dat men in de auto’s een blackbox inbouwt waarmee de bestuurder achteraf via internet kan zien hoe men gereden heeft, om zo de rijstijl te optimaliseren en zo het milieu (en de portemonnee van de bestuurder) te sparen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.