Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Onderzoek: consument wil kortdurend internetcontract

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 12 oktober 2010 08:05 uur

Consumenten willen graag kortdurende contracten met hun internetserviceprovider. De voorkeur gaat uit naar een contractsduur van een maand of korter. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

De website ISPreview ondervroeg in september 536 mensen over internetabonnement. De helft van de ondervraagden zegt een contract van een maand of korter te hebben. Iets meer dan een kwart van de Britse internetters heeft een jaarcontract en 3,5 procent (circa 19 respondenten) zegt een contract van twee jaar of langer te hebben.

Volgens de onderzoekers kiezen Britten vaker voor een langer contract als ze breedbandinternet in combinatie met andere diensten kunnen krijgen. Met deze bundels hopen de consumenten kosten te besparen.

Overigens wil het hebben van kortlopende contracten niet automatisch zeggen dat consumenten ook massaal van plan zijn om van provider te wisselen. Zeker 43 procent antwoordde geen overstapplannen te hebben aan het einde van het contract. Drie op de tien ondervraagden wil aan het einde van het contract wel naar een andere provider overstappen.

Hier in Nederland speelt de vraag naar kortdurende internetcontracten veel minder, vertelt een woordvoerster van de Consumentenbond. “Wij kennen geen maandcontracten. Het voordeel van een jaarcontract is overigens vaak wel dat gebruikers er een gratis modem of router bij krijgen.”

Peter, 12 oktober 2010 11:02 am

Consumentenbond zit er weer eens naast. In Nederland hebben we Ziggo en Alice die beide maandcontracten aanbieden.

Peter, 12 oktober 2010 11:23 am

En overigens ook gewoon een gratis modem leveren...

Arnoud Engelfriet, 12 oktober 2010 1:00 pm

Los daarvan verandert je telecomcontract na de eerste verlenging automatisch in een maandcontract: artikel 7.2a Telecomwet bepaalt dat je vanaf dat moment op elk moment mag opzeggen met maximaal één maand opzegtermijn.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.