Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Klanten staan niet stil bij netneutraliteit

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 15 oktober 2010 08:08 uur

Slecht 20% van de EU-huishoudens met een internetaansluiting denkt dat hun internetaanbieder bepaalde gegevens en toepassingen blokkeert. Dat blijkt uit een studie onder 27.000 huishoudens in opdracht van de Europese Commissie.

Waarschijnlijk is er nog weinig bekendheid met het fenomeen ‘netneutraliteit’. Aan de andere kant is het wellicht opvallend dat 20% van de huishoudens wantrouwend is.

Binnen Europa wordt door de telecomreuzen een hardnekkige strijd gevoerd om de netneutraliteit op te geven. Zodat zij kunnen bepalen wat een consument wel of niet doet op het web. Skypen, veel downloaden bijvoorbeeld kunnen op deze wijze onmogelijk gemaakt worden zonder dat de consument het doorheeft. Dat de telecombedrijven hiermee voor censor gaan spelen deert ze niet.

Uit de studie blijkt ook dat bijna de helft van de Europese huishoudens verwacht dat hun persoonsgegevens op sociale netwerksites worden misbruikt. Verder maken veel Europeanen zich zorgen over de kosten en de kwaliteit van hun telefoon- en internetverbindingen. Een versterking van het consumentenvertrouwen in het internet en de beveiliging ervan behoort tot een van de prioriteiten van eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda), naast verbetering van de toegang tot internet.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.