Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe stichting wil met keurmerk IPv6-gebruik stimuleren

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 19 oktober 2010 08:05 uur

Met wereldwijd minder dan 5% van de beschikbare IPv4-adressen nog te verdelen, heeft een zestal Nederlandse ict’ers een stichting opgericht die het gebruik van IPv6 moet bevorderen. De Stichting IPv6 Nederland, oftewel Stipv6 wil met behulp van een IPv6-certificaat het bewustzijn van het adressentekort vergroten en het gebruik van IPv6 bevorderen.

Initiatiefnemers van Stipv6 zijn Paul Boot, Frits Nolet, Hans van Oosten, Harold Schoemaker, Sander Steffann en Joost Tholhuijsen. “Wij zijn allemaal zelfstandige ict-professionals, zowel in projectleiding, consultancy als implementatie”, antwoordt Joost Tholhuijsen desgevraagd.

De stichting wil het gebruik van IPv6 stimuleren door het delen van ervaringen en door het ontwikkelen van een keurmerk voor diensten en producten op het gebied van het nieuwe internetprotocol.

Volgens Tholhuijsen ligt de stichting niet de IPv6 Taskforce in de weg. “Stipv6 heeft net zoals de IPv6 Task Force tot doel een tijdige implementatie van IPv6 te bevorderen. Als aanvulling op en belangrijkste verschil met de Task Force, wil de Stichting een IPv6-keurmerk gaan ontwikkelen voor IPv6-diensten, training, producten en professionals.”

Ook IPv6 Taskforce-voorzitter Erik Huizer ziet geen problemen in de oprichting van de stichting. “Ik ken de initiatiefnemers. Ze zijn alle betrokken IPv6 Task Force-leden”, reageert Huizer tegenover ISPam.nl. “Hoewel ik de doelstellingen van Stipv6 nog niet helemaal ken, zie ik de stichting vooralsnog duidelijk als complementair aan de Taskforce.”

ISPam.nl Job board

Sebastiaan Stok, 19 oktober 2010 11:32 am

"Als aanvulling op en belangrijkste verschil met de Task Force, wil de Stichting een IPv6-keurmerk gaan ontwikkelen voor IPv6-diensten, training, producten en professionals.”"

Een vergelijkbaar iets bestaat al voor apparatuur en software.
http://www.ipv6ready.org/

Jammer dat deze stichting nu pas is opgericht terwijl IPv6 allang gemeengoed had moeten zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker positief over de stichting.
Het is alleen wel erg laat.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!