Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

95% IPv4-adressen uitgegeven

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 oktober 2010 08:24 uur

De dag dat alle IPv4-adressen op zijn nadert. Het aantal IPv4-adressen dat nog niet is uitgegeven is zojuist tot 5% gedaald, in absolute getallen komt dat neer op 12 /8-blokken die zich nog in de IANA-pool bevinden, dit heeft de Number Resource Organization bekend gemaakt. Van de IPv4-blokken zijn er maar 7 beschikbaar voor reguliere uitgifte. Daarnaast krijgt elke regional internet registry ook nog één /8-blok zodra er nog maar 5 blokken over zijn.

Ter vergelijking in januari van dit jaar, amper 9 maanden geleden, was het aantal beschikbare IPv4-adressen nog 10%. De verwachting is dat begin 2011 de laatste 5 gereserveerde blokken IPv4-adressen aan de regional internet registry zullen worden verstrekt, waarna het niet lang zal duren voordat er daadwerkelijk geen IPv4-adres meer te krijgen is.

De NRO waarschuwt er voor dat gezien het opraken van de IPv4-adressen en het feit dat IPv6 nogmaals nauwelijks wordt gebruikt, dit zeer kostbaar kan worden voor bedrijven die ineens moeten overstappen. Ook kan dit de stabiliteit en veiligheid van het internet in gevaar brengen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.