Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Welke ISP’s worden door BREIN voor de rechter gesleept?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 8 augustus 2006 16:05 uur

Tim Kuik VAN BREIN probeert zoals wel vaker angst te zaaien onder ISP’s, door te roepen dat er drie hostingbedrijven door BREIN voor de rechter zullen worden gesleept. Natuurlijk wil ons favoriete uilskuiken niet vertellen welke ISP’s er op zijn hitlist staan, tegenover Webwereld verklaart hij:

Er zijn handvol dwarsliggers die niet meewerken en die zullen we voor de rechter dagen. Maar ik ga nu niet via de pers aankondigen wie ik voor de rechter ga dagen. Dat mogen ze zelf uitvinden.

Naar mijn idee is dit puur bangmakerij, want waarom zou Timmetje anders eerst naar de pers stappen en tegenover Webwereld verklaren dat zijn club van plan is om drie hostingbedrijven voor de rechter te slepen, zonder deze te dagvaarden of zelfs maar de namen van de bewuste hostingbedrijven te noemen. Zodoende betwijfel ik het of er echt rechtzaken zullen worden gestart, maar misschien laat BREIN een keer wat daadkracht zien. Het zou zomaar kunnen.

Maarten, 8 augustus 2006 5:12 pm

Nou, ik denk dat ze echt staan te beven _not_.

BREIN moet om te beginnen eens op houden met het verspreiden van onwaarheden omtrend het delen van software.

Bart, 8 augustus 2006 8:55 pm

Zoals bekend is Planet Internet nogal een mikpunt van Brein. Mogelijk dat deze dan ook een van de drie zal zijn.

Dat Brein grote partijen aanpakt heb ik geen probleem mee. Beheerders van trackers als Movie-house.org leven tegenwoordig gewoon uit de inkomsten die onder de smoes donaties binnen getrokken worden. Op een zeer harde manier wordt gebruikers verplicht te doneren of hun account wordt geblokeerd..... Kort samengevat: Geld over de rug van een ander verdienen. Wat kunnen de hosters er echter aan doen?? Veelal weten ze niet eens wat er gehost wordt.

Randy, 9 augustus 2006 3:09 am

Mm, zou leechweb aan de beurt zijn?

Henk Fraaiwinkel, 29 augustus 2006 4:05 am

Bart,

Dit is wel een hele rare uitspraak die je hier doet. Ik was kort geleden nog lid van jouw www.TorrentPlanet.nl en bij jou was het niet veel anders. Door allerlei verhalen over 'wij zullen Brein wel eens even aanpakken met onze advocaat' en 'doneer om ons te helpen' wil je me nu toch niet wijsmaken dat dat ATN Networks zoveel beter is ?? Daarbij host jij ook allerlei Trackers, dus wellicht ben jij binnenkort wel aan de beurt.

Ik ken dat Moviehouse niet, maar ook al heb je gelijk. Ik betaal liever een paar euro voor het uitwisselen van wat data dan dat ik ook maar 1 euro aan jouw ATN verspil, wat dat is echt oplichterij!! Domeinnaam bestellen, rekening betalen, en vervolgens hoor je niets meer van Arjan. Waardeloos bedrijf.

Arjan Bijnen, 29 augustus 2006 12:34 pm

Dat is wel een hele grove beschuldiging Henk. Als jij werkelijk een domeinnaam bij ons besteld hebt, en betaald, zal deze ook gewoon opgeleverd moeten zijn. Indien dit niet zo is vindt ik het vreemd dat je ons via geen enkele weg in gebreken hebt gesteld.

Wanneer een klant bij ons een product besteld zetten wij alles op alles om dat product zo spoedig mogelijk naar tevredenheid van de klant op te leveren.

Daarnaast is TorrentPlanet.nl nimmer ons eigendom geweest. Het domein staat dan wel op onze naam geregistreerd maar is van één van onze klanten. De doeleinden van de servers die bij ons gehuurd worden zijn bij ons geheel onbekend. Als iemand daarop een tracker zal draaien is dat zijn/haar eigen verantwoordelijkheid. Dit staat tevens opgenomen in onze Algemeene Voorwaarden en de contracten welke de klant ondertekend.

Naar mijn mening heeft Henk Fraaiwinkel de Klok horen luiden maar weet hij niet percies waar de klepel hangt. Valselijke leusden zijn erg snel gemaakt daarnaast. In ons klantenbestand is geen Meneer Fraaiwinkel opgenomen.

Movie-house, 24 oktober 2006 8:31 pm

Nee Henk heeft gelijk en jij wil je hier goed praten torrentplanet was van jou Arjan ....
je hebt hem zelfs willen verkopen aan ons .dus hou op met die misselijke smoesjes

en BTW atn networks is 1 van de grootste spam versturders die ik ken

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.