Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Franse copyright-politie stuurt 25.000 waarschuwingen per dag

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 oktober 2010 08:01 uur

Drie weken na dat de eerste waarschuwingen door de Franse copyright-politie HADOPI zijn verstuurd naar filesharers die betrapt zijn op het uitwisselen van muziek, is het aantal waarschuwingen dat dagelijks wordt verstuurd enorm toegenomen. In eerste instantie werden er 10.000 waarschuwingen per dag verstuurd. Ondertussen is dat aantal al toegenomen tot 25.000 waarschuwingen per dag. Uiteindelijk is het zelfs de bedoeling dat het aantal verdubbelt tot 50.000, meldt Billboard.biz.

De waarschuwingen worden verstuurd in het kader van de ’thee-strikes-your-out’ wetgeving. Wie na twee waarschuwingen nogmaals wordt betrapt op het uitwisselen van muziek, moet door zijn internetprovider worden afgesloten. Het verhaal gaat dat er in eerste instantie dagelijks minder waarschuwingen werden verstuurd, omdat de vrees bestond dat de providers die de verzending van de waarschuwingen moeten versturen naar hun klanten, anders overspoeld zouden raken met telefoontjes van gewaarschuwde klanten.

Ook is bekend geworden dat de Franse overheid (opnieuw) probeert om three-strikes-wetgeving via de EU in heel Europa ingevoerd te krijgen. Bits of Freedom heeft hier meteen op gereageerd door een open brief te sturen naar minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken met het verzoek om dit voorstel te verwerpen. Ook D66, Groenlinks en PVV hebben meteen fel stelling genomen tegen de mogelijkheid dat three-strikes-wetgeving in Nederland wordt ingevoerd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.