Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DHPA steunt Open Data Center Alliance

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 3 november 2010 08:08 uur

De Dutch Hosting Provider Association ondersteunt de Open Data Center Alliance.

De Open Data Center Alliance is een initiatief van Intel en 70 internationale bedrijven en organisaties. Doel is om te komen tot een systeem van open standaarden voor cloud computing.  Hierbij zijn interoperabiliteit, flexibiliteit en eenduidige standaarden essentieel. De Alliance wordt onder meer gesteund door BMW, Lockheed en JP Morgan Chase.

Verwacht wordt dat in 2015  15 miljard apparaten  zijn aangesloten op het web. Om deze apparaten op een veilige wijze geautomatiseerd en client aware te laten werken, moet er een vereenvoudiging komen in virtual computing, meent Intel. Anders wordt het onmogelijk om het stijgende aantal apparaten aan het web te koppelen.

Inmiddels is er 0.5 Roadmap opgesteld. Hierin wordt onder meer bepleit om het aantal connectiviteitsprotocollen terug te brengen. Ook moeten er trusted computer pools komen die veilige  live migraties van de ene naar de andere cloudprovider mogelijk moeten maken.  Bovendien moet het eenvoudiger worden om zogeheten Cloud On-Boarding mogelijk te maken waardoor eenvoudiger opgeschaald kan worden. Hiervoor dienen eenduidige processen te worden opgesteld wat moet leiden tot lagere operationele kosten en minder investeringen.

Verwachte voordelen
De Dutch Hosting Provider Association is  een van de eerste Nederlandse organisaties die zich bij de initiatief heeft aangesloten. Volgens voorzitter Jan Willem des Tombe kan er door te werken met open standaarden beter geprofiteerd worden van de verwachte voordelen van cloud computing. Tevens kan hierdoor worden voorkomen dat de door veel gebruikers gevreesde vendor lock-in ontstaat.

Des Tombe: “Hostingproviders moeten ernaar streven hun klanten zo goed mogelijk te bedienen van en met de beschikbare techniek. Cloud computing en dus ook cloud-interoperabiliteit zijn daarbij essentieel.  Voor managed hosting providers gaat het met name  om het kunnen garanderen van de overeengekomen service levels  en het transparant maken van het service management. Hiervoor zullen we in onze rol als contributing member van de Open Data Center Alliance aandacht vragen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.