Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Nederlanders bezoeken 78 websites per maand’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 29 oktober 2010 08:03 uur

Waarin een klein land groot kan zijn. Volgens de onderzoekers van het Amerikaanse bureau comScore bezoeken Nederlanders vergeleken met andere Europeanen de meeste websites per maand.

Het onderzoeksbureau heeft berekend dat Nederlandse internetgebruikers van 6 jaar en ouder in de maand september gemiddeld 31,9 uur online zijn geweest. Onder de internetgebruikers van 15 jaar en ouder heeft comScore ook de hoeveelheid bezochte sites gemeten. Nederlanders lopen daarbij voorop met gemiddeld 78,2 bezoeken in een maand tijd.

De meeste internettijd werd door Nederlanders doorgebracht op portals (7,2 uur), gevolgd door het gebruik van instant messengers (6,9 uur), sociale netwerken waaronder Hyves, Facebook en Twitter (3,5 uur) en e-mail (3,1 uur).

Veel bezoeken
Het gemiddeld aantal bezoeken in Europa lag in september op 58,9. Na de Nederlanders blijken de Britten de meeste websites te bezoeken (71,3 bezoeken), zo hebben de onderzoekers geconcludeerd. Opvallend is overigens dat in Zweden, waar de breedbandpenetratie ook heel hoog is, internetgebruikers aanmerkelijk minder bezoeken blijken uit te voeren (nog geen 50 bezoeken per persoon per maand).

“Nederlanders zijn ervaren internetters, dat blijkt onder meer uit het hoge internetgebruik en de grote variëteit aan content”, zegt Wolf Allisat van comScore. “Onze recente overname van Nedstat levert ons een heel goed beeld op van het online gedrag in deze belangrijke markt.”

Voor het onderzoek is onderzoek gedaan naar het internetgedrag personen van 6 jaar en ouer. Volgens Comscore telt Nederland 11,9 miljoen mensen van 6 jaar en ouder die internetten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.