Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon Web Services heeft meer datacentercapaciteit nodig

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 november 2010 08:04 uur

Online warenhuis en webservices-aanbieder Amazon lijkt in de Amerikaanse staat Oregon zijn datacentercapaciteit te willen uitbreiden. De locatie aan de rivier Columbia in de Verenigde Staten wordt met nog eens 10 hectare grond uitgebreid.

Hoewel een woordvoerder van het bedrijf de berichten wil bevestigen noch ontkennen, gaat Amazon zijn datacentercapaciteit uitbreiden om de snel groeiende diensten als Amazon Web Services aan te kunnen, zo schrijft Informationweek.

Volgens de krant East Oregian kocht Amazon-dochterbedrijf Vadata onlangs bijna 10 hectare grond in de haven van Umatilla. Vadata betaalde daarvoor 146.850 dollar. Anonieme economische ontwikkelaars die door de krant geciteerd worden zeggen dat de uitbreiding van het datacenter gebruikt zal worden als redundant datacenter. Vadata bezit al een datacenter op een stuk grond van 60 hectare in de haven van Morrow.

Een woordvoerster van Amazon weigerde commentaar te geven op de nieuwe berichten. “Ontwikkeling en speculatie van datacenterlocaties is niet iets wat we zullen bespreken”, verklaarde ze per e-mail. Wel stelt de woordvoerster dat Amazon blij is om snel ‘de infrastructuur te kunnen uitbreiden die nodig is om aan de groeiende vraag van de klanten te voldoen’.

Amazon heeft vermoedelijk behoefte aan uitbreiding van de datacentercapaciteit om de snel groeiende bedrijven, met inbegrip van Amazon Web Services, tegemoet te komen. Bij de presentatie van de cijfers van het derde kwartaal was de omzet van Amazon met 39% gestegen tot 7,56 miljard dollar. Het onderdeel Amazon Web Services dat financieel onder de categorie ‘andere activiteiten’ valt, zag in het derde kwartaal de omzet met 48% stijgen tot 240 miljoen dollar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.