Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgen zijn duur uit met triple play

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 2 november 2010 08:02 uur

Belgen zijn relatief  veel geld kwijt als zij een triple play-abonnement bij een telecombedrijf afsluiten. De bundeling van diverse abonnementen bij één aanbieder levert niet of nauwelijks voordeel op.

Dat blijkt althans uit een Europees onderzoek van Test-Aankoop, een Belgische consumentenorganisatie. Test-Aankoop vergeleek de zogenaamde triple play-formules (tv, telefonie en internet) in acht Europese landen.  Bijna 40% van de Belgen heeft inmiddels een gecombineerd pakket  in de vorm van ‘double play’ of ‘triple play’.

“Maar in België is een klein aantal telecombedrijven erg dominant op het gebied van adsl-internet en kabeltelevisie. Ook is het netwerk van kabeloperators onvoldoende opengesteld en loopt de ontwikkeling van DVB-T (digitale tv via de ether) te traag om een alternatief te bieden”, concluderen de onderzoekers.

Gemiddeld 63 euro
In België kost een combinatie van tv, telefonie en internet maandelijks vaak meer dan 60 euro, tot bijna 84 euro bij Telenet. Dat is bijna de helft duurder dan de goedkoopste aanbieder in Frankrijk waar het goedkoopste triple play-pakket 40 euro kost.

Bij de Zuiderburen zijn Billi en Numéricable het goedkoopst. Dit zijn echter twee aanbieders met een beperkte dekking voor hun triple play-aanbod (Billi in Brussel en in een aantal Waalse steden, Numéricable in een aantal Brusselse gemeenten). De traditionele Belgische operators (Belgacom en Telenet) zijn veel duurder. Hun prijzen liggen boven het gemiddelde van de in totaal 26 tarieven die Test-Aankoop vergeleek. Dat gemiddelde kwam uit op 63,43 euro per maand.

Meer concurrentie
Test-Aankoop eist dat er maatregelen worden genomen tegen het gebrek aan concurrentie op de Belgische markt omdat steeds meer consumenten op een dergelijk  abonnement overstappen. Daarnaast vraagt de consumentenorganisatie om een verlaging van de tarieven voor gesprekken van vaste naar mobiele nummers. Er zijn te veel aanbieders die nog steeds schandalige prijzen hanteren, ondanks de druk vanuit Europa om de mobiele belkosten te verlagen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...