Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LeaseWeb goes USA

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 23 november 2010 08:06 uur

Internetbedrijf LeaseWeb gaat zijn eerste datacenter in de Verenigde Staten openen. Voor LeaseWeb is het tevens het eerste datacenter buiten Europa.

Op dit moment heeft LeaseWeb zo’n 30.000 servers draaien verdeeld over vijf datacenters in Amsterdam, Haarlem en Brussel. Vanaf begin volgend jaar komt daar een datacenter in Manassas (Virginia) bij, zo heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

“De racks worden de komende zes weken geïnstalleerd zodat het datacenter met ingang van 1 januari 2011 operationeel is voor de eerste klanten in de VS”, zo laat een woordvoerder aan ISPam.nl weten.

De expansie naar de Verenigde Staten is volgens de provider het begin van  een reeks nieuwe wereldwijde activiteiten die volgend jaar zullen volgen. “We zijn van plan om ons aandeel in de wereldwijde hostingmarkt flink uit te breiden”, bevestigt LeaseWeb-directeur Con Zwinkels.

“De concurrentie op de Amerikaanse hostingmarkt is hevig, maar we verwachten dat het nieuwe datacenter zeer aantrekkelijk zal zijn voor veel van onze klanten die wereldwijd actief zijn en die in Amerika dezelfde hostingdiensten en bandbreedte willen hebben als we nu in Europa leveren”, aldus Zwinkels.

LeaseWeb levert in Europa op dit moment een bandbreedte van meer dan één Terabit per seconde (1 Tbps) en streeft er naar eigen zeggen naar, om in Amerika een vergelijkbare capaciteit te bieden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.