Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Watchguard: meeste spam afkomstig van Ziggo ip-nummers

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 25 november 2010 08:05 uur

Uit onderzoek van beveiligingsleverancier Watchguard Technologies blijkt dat Nederland op de eerste en de negende plaats staat op een lijst met ip-nummers waar de meeste spam vandaan komt. De Nederlandse ip-adressen zijn van klanten van Ziggo.

Een woordvoerder van Ziggo bevestigt tegenover Security.nl dat het inderdaad gaat om ip-adressen van de provider. Maar volgens de zegsman komen de adressen niet voor op een lijst met ip-nummers die regelmatig spam versturen.

“We zijn de grootste provider van Nederland, dus hebben we ook de meeste kans dat mensen via ons spam verspreiden”, reageert Ziggo. De provider helpt klanten die besmet zijn geraakt met malware en spam versturen op afstand, waarbij iemand van de helpdesk inlogt op de computer van de abonnee en daar de malware verwijdert. “Mocht het daarna nog een keer voorkomen, dan kunnen we het modem afsluiten.”

De lijst van Watchguard is opgesteld op basis van bevindingen die zijn gedaan met het zogeheten WatchGuard Reputation Enabled Defense system. Die beveiligingsoplossing heeft naar eigen zeggen in de afgelopen maand (sinds 16 oktober van dit jaar) meer dan 56 miljoen bedreigingen tegengehouden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.