Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Symantec: Veel mis bij back-up van virtuele servers

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 2 december 2010 08:05 uur

Van bijna de helft van de virtuele servers wordt niet regelmatig een back-up gemaakt. Hierdoor wordt het lastig om kritieke applicaties en data te beschermen en te herstellen.

Bijna zes op de tien ondervraagden geeft aan dat vanwege problemen met resources (mensen, budget en ruimte) er problemen zijn bij het maken van een back-up van virtuele machines. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit de jaarlijkse Symantec Disaster Recovery Study.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts één op de vijf respondenten gebruik maakt van replicatie- en failover– technologieën om virtuele omgevingen te beschermen. Ook geeft 60% van de ondervraagden aan dat de virtuele servers niet zijn opgenomen in het huidige disaster recovery-plan. “Dit is significant meer in vergelijking met de 45% die door de respondenten in 2009 werd gemeld”, aldus de onderzoekers. “Het wordt voor it’ers een steeds complexer om alle data en applicaties van alle virtuele, fysieke en cloud resources te beheren voor het maken van back-ups of het herstellen van data.”

Dit veroorzaakt vooral grote problemen voor datacenterbeheerders, stelt Symantec in het onderzoek. Bijna zes op de tien respondenten (58%) die tegen problemen zijn aangelopen bij het beschermen van bedrijfskritische applicaties in virtuele en fysieke omgevingen, gaf aan dat dit een ‘grote uitdaging’ is voor hun organisatie.

Volgens een ruime meerderheid van de ondervraagden (82%) worden er wekelijks of minder dan 1 keer per week backups gemaakt, in plaats van dagelijks. De onderzoekers menen dat dit complexe beheer, samen met het gebrek aan opslagcapaciteit en de ‘niet-complete adoptie van geavanceerde en efficiëntere beschermingsmethodes’ een drempel bij de snelle inzet van virtuele omgevingen vormen.

ISPam.nl Job board

Gijs, 2 december 2010 2:12 pm

Heftige infograph!

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...