Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KPN in beroep tegen eis OPTA om kortingsactie te beëindigen

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 9 december 2010 08:03 uur

Van de Opta mag KPN geen kortingsactie voor hoge kwaliteit breedbandtoegang meer voeren, maar de KPN gaat bij de voorzieningen rechter in beroep.

De Opta wil dat KPN stopt met deze acties  omdat deze korting alleen in bepaalde gevallen aan wholesale klanten wordt aangeboden.  KPN moet van OPTA voor al haar wholesale klanten die dezelfde soort dienst afnemen, dezelfde tarieven en voorwaarden hanteren. Dat doet KPN  niet.  OPTA is van oordeel dat KPN met deze kortingsactie in overtreding is, omdat deze alleen geldt voor wholesale breedbandtoegang die voorheen nog niet via KPN werd afgenomen. Hierdoor worden bedrijven die breedbandtoegang doorverkopen, geprikkeld om retailklanten te werven die van een andere netwerk-aanbieder afkomstig zijn, zoals BBNed en Tele2. Een klant die geworven wordt van het retailbedrijf van KPN levert echter geen korting op. Hiermee verstoort KPN de concurrentie op de zakelijke markt meent de OPTA.

In de ogen van veel concurrenten verstoort  de KPN de concurrentie wel vaker.  Zo  is het veel wholesale partijen een doorn in het oog dat KPN door het selectief toepassen van kortingen zelf  altijd veel goedkopere aanbiedingen doet aan eindklanten.  Wholesale partijen hebben in veel gevallen een hogere inkoopprijs dan de aanbieding van KPN aan de eindklant.

OPTA heeft daarom geëist dat KPN uiterlijk 3 december 2010 de overtreding beëindigt. Anders moet KPN een dwangsom van 450.000 euro betalen. KPN heeft de overtreding niet beëindigd, maar is naar de voorzieningenrechter gestapt. De rechter zal beoordelen of de eis van OPTA terecht is. KPN hoeft nog niet aan de eis van OPTA te voldoen zolang de rechter nog geen uitspraak heeft gedaan.

Peter, 9 december 2010 8:40 pm

KPN glasvezek belooft veel, doet weinig tot niets. $ maanden irritaties, van het een naar het ander. Je zult er maar een alarminstallatie op aangesloten hebben. Kwaliteit beloven ze, dus geen garanties. als ze maar een handtekening hebben.

Arjan, 10 december 2010 10:11 am

@Peter: Daar sluit ik me geheel bij aan. Kwaliteit en snelheid zijn op veel lokaties zwaar beroerd. Regelmatig mee gemaakt dat een 10Mb lijn met geluk 256kb aan snelheid vanuit verschillende goed beschikbare bronnen behaalde.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.