Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

24 isp’s beboet wegens overtredingen Telecomwet

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 9 december 2010 08:06 uur

Het Agentschap Telecom heeft tot nu toe aan 24 internetproviders een boete opgelegd wegens het onvoldoende naleven van de Wet Telecommunicatie rondom de bewaarplicht.

Dat heeft een woordvoerder van het agentschap tegenover ISPam.nl bevestigd. De hoogte van de boetes varieert van 500 tot 13.500 euro. Welke providers zijn beboet wordt ‘uit privacyoverwegingen’ niet openbaar gemaakt.

De bedrijven die een boete hebben gehad, kregen deze omdat ze geen informatie hebben gegeven over hun beveiligingsplan inzake de Wet bewaarplicht. De hoogte van een boete is afhankelijk van de aard van de overtreding en de omvang van het bedrijf. De boetes zijn allemaal uitgedeeld na de publicatie van de nulmeting half augustus.

Overigens zijn boetes niet de enige manier voor het agentschap om een sanctie op te leggen. Ook kan een last onder dwangsom worden opgelegd aan telecombedrijven die de regels van de Wet bewaarplicht voldoende of niet naleven. De bewaarplicht maakt deel uit van de Telecommunicatiewet. In augustus van dit jaar werd een nulmeting uitgebracht waarin de stand van zaken werd geschetst.

Update 23 dec.: Bericht gewijzigd. De boetes zijn niet uitgedeeld op basis van de Wet bewaarplicht zoals eerder werd beweerd, maar op basis van artikel 18.7 van de Telecomwet.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.