Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Anagran: Bandbreedte op een eerlijke manier afknijpen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 5 juni 2008 08:13 uur

P2P NetwerkVan een aantal ISP’s is bekend dat ze P2P bandbreedte afknijpen of frustreren, om op die manier congestie op hun netwerken aan te pakken. Het probleem daarbij is allereerst zo dat internet abonnees die P2P applicaties gebruiken het vervelend vinden als ze niet kunnen downloaden, het is ook unfair, omdat alle internet abonnees over één kam worden geschoren en het is in strijdt met netwerk neutraliteit.

Het bedrijf Anangran heeft een product ontwikkeld die het helemaal anders aanpakt. In plaats van specifiek op zoek te gaan naar P2P verkeer, wordt de totale hoeveelheid bandbreedte van één internet abonnee vergeleken met de totale hoeveelheid beschikbare en gebruikte bandbreedte op het netwerk vergeleken. Op basis daarvan worden alle verbindingen die de internet abonnee open heeft staan bepaald hoeveel bandbreedte die mogen genereren.

Op die manier wordt de absolute beschikbare bandbreedte op de backbone eerlijk verdeeld, zonder dat P2P of enige andere applicatie specifiek wordt verstoord of gehinderd. Wie bij het gebruik van dit soort technieken alsnog roept dat die de volle bandbreedte die hij inkoopt ook moet kunnen gebruiken, vergeet daarbij dat hij die lijn inkoopt met een bepaalde overboeking en dat betekent dat ook anderen met een zelfde lijn evenredig van de beschikbare capaciteit op de backbone gebruik moeten kunnen maken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.