Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LeaseWeb vergoot marktaandeel in Duitsland

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 14 december 2010 08:04 uur

Hostingprovider LeaseWeb neemt in Duitsland branchegenoot netdirekt over. Hiermee vergoot LeaseWeb zijn marktaandeel op de Duitse markt. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Netdirekt is gestart in 1996 en gevestigd in Frankfurt, waar ook één van de grootste internet exchanges (DE-CIX) van Europa ligt. Dankzij de overname van netdirekt kan LeaseWeb zijn internationale klanten ‘een nog uitgebreidere, internationale internetinfrastructuur aanbieden’. Frankfurt moet voor LeaseWeb een gateway worden naar Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Voor de medewerkers heeft de overname naar eigen zeggen geen negatieve gevolgen. “Alle medewerkers van netdirekt gaan over naar LeaseWeb”, zo meldt het bedrijf. “We verwachten dat de werkgelegenheid bij netdirekt op korte termijn zelfs zal toenemen.”
Voor de Duitstalige klanten van LeaseWeb betekent de overname dat zij vanaf nu ook een lokaal aanspreekpunt hebben voor de diensten van de hostingprovider en dat ze vanuit de datacenters in Frankfurt en Wuppertal ondersteuning in hun eigen taal krijgen.

Duitse markt
Wiethold Wagner, managing director van LeaseWeb in Duitsland en voormalig eigenaar en managing director van netdirekt, zal de leiding van de activiteiten in de Duitstalige landen op zich nemen. “De concurrentie op de Duitse markt voor webhosting is zonder twijfel een van heftigste in de wereld en staat aan de vooravond van een periode van consolidatie”, zegt Wagner.

LeaseWeb heeft als doel om op termijn door te groeien tot een grote hoster in zowel Duitsland, Oostenrijk als Zwitserland.

Datacenter
De Nederlandse hostingprovider is flink aan het uitbreiden in het buitenland. Ongeveer drie weken geleden maakte het bedrijf nog bekend dat het in 2011 zijn eerste eigen datacenter in de Verenigde Staten gaat openen. Voor de overname van netdirekt had LeaseWeb zo’n 30.000 servers draaien verdeeld over vijf datacenters in Amsterdam, Haarlem en Brussel.

ISPam.nl Job board

patrick, 14 december 2010 9:26 am

"Voor de medewerkers heeft de overname naar eigen zeggen geen negatieve gevolgen. “Alle medewerkers van netdirekt gaan over naar LeaseWeb”,"

Denk niet dat klanten van netdirekt daar erg veel waarde aan hechten, denk dat die liever hebben dat dat ze geen negatieve gevolgen (en liever, positieve) er van ondervinden. Het gaat toch om de klanten ?

Peter, 16 december 2010 9:17 am

ik ben enige tijd geleden verhuisd van leaseweb naar Netdirekt en kan u vertellen dat de service bij NetDirekt wel een pakje beter is, enkel en alleen al het feit dat je notificaties kan instellen als je server meer verbruikt dan een bepaalde hoeveelheid traffic.

daarnaast doen ze echt wel veel meer voor hun klanten, antwoorden ze binnen een uur. en zijn de prijzen stukken lager. Ben benieuwd wat het gaat geven als leaseweb echt de touwtjes in handen heeft. Enkel nog SLA support, geen notificaties meer...

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!