Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LeaseWeb vergoot marktaandeel in Duitsland

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 14 december 2010 08:04 uur

Hostingprovider LeaseWeb neemt in Duitsland branchegenoot netdirekt over. Hiermee vergoot LeaseWeb zijn marktaandeel op de Duitse markt. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Netdirekt is gestart in 1996 en gevestigd in Frankfurt, waar ook één van de grootste internet exchanges (DE-CIX) van Europa ligt. Dankzij de overname van netdirekt kan LeaseWeb zijn internationale klanten ‘een nog uitgebreidere, internationale internetinfrastructuur aanbieden’. Frankfurt moet voor LeaseWeb een gateway worden naar Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Voor de medewerkers heeft de overname naar eigen zeggen geen negatieve gevolgen. “Alle medewerkers van netdirekt gaan over naar LeaseWeb”, zo meldt het bedrijf. “We verwachten dat de werkgelegenheid bij netdirekt op korte termijn zelfs zal toenemen.”
Voor de Duitstalige klanten van LeaseWeb betekent de overname dat zij vanaf nu ook een lokaal aanspreekpunt hebben voor de diensten van de hostingprovider en dat ze vanuit de datacenters in Frankfurt en Wuppertal ondersteuning in hun eigen taal krijgen.

Duitse markt
Wiethold Wagner, managing director van LeaseWeb in Duitsland en voormalig eigenaar en managing director van netdirekt, zal de leiding van de activiteiten in de Duitstalige landen op zich nemen. “De concurrentie op de Duitse markt voor webhosting is zonder twijfel een van heftigste in de wereld en staat aan de vooravond van een periode van consolidatie”, zegt Wagner.

LeaseWeb heeft als doel om op termijn door te groeien tot een grote hoster in zowel Duitsland, Oostenrijk als Zwitserland.

Datacenter
De Nederlandse hostingprovider is flink aan het uitbreiden in het buitenland. Ongeveer drie weken geleden maakte het bedrijf nog bekend dat het in 2011 zijn eerste eigen datacenter in de Verenigde Staten gaat openen. Voor de overname van netdirekt had LeaseWeb zo’n 30.000 servers draaien verdeeld over vijf datacenters in Amsterdam, Haarlem en Brussel.

patrick, 14 december 2010 9:26 am

"Voor de medewerkers heeft de overname naar eigen zeggen geen negatieve gevolgen. “Alle medewerkers van netdirekt gaan over naar LeaseWeb”,"

Denk niet dat klanten van netdirekt daar erg veel waarde aan hechten, denk dat die liever hebben dat dat ze geen negatieve gevolgen (en liever, positieve) er van ondervinden. Het gaat toch om de klanten ?

Peter, 16 december 2010 9:17 am

ik ben enige tijd geleden verhuisd van leaseweb naar Netdirekt en kan u vertellen dat de service bij NetDirekt wel een pakje beter is, enkel en alleen al het feit dat je notificaties kan instellen als je server meer verbruikt dan een bepaalde hoeveelheid traffic.

daarnaast doen ze echt wel veel meer voor hun klanten, antwoorden ze binnen een uur. en zijn de prijzen stukken lager. Ben benieuwd wat het gaat geven als leaseweb echt de touwtjes in handen heeft. Enkel nog SLA support, geen notificaties meer...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.