Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Uptime van webwinkels slechter dan vorig jaar

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 15 december 2010 08:04 uur

De bereikbaarheid van een groot aantal Nederlandse webwinkels, die de afgelopen maand door website monitoringbedrijf Watchmouse zijn onderzocht, is in een jaar tijd iets verslechterd.

Dit jaar zijn er slechts 11 met een feilloze uptime van 100%. Van de 91 geteste websites hebben er 26 een uptime van 99,9% of hoger gescoord. Elf websites vielen in de categorie ‘onacceptabel’ (minder dan 99% bereikbaar).

Daarmee lijken de resultaten van dit jaar over het geheel iets slechter dan vorig jaar. In 2009 waren er namelijk 27 webwinkels die een uptime van 100% hadden. En nog eens 41 sites behaalden een uptime van 99,9%.

“Helaas bleek uit de test van dit jaar dat de meerderheid van deze sites geen optimale uptime en laadsnelheid heeft en dat minder dan de helft voldoet aan de industriestandaard van 99,9% of hoger”, reageert  technisch directeur Mark Pors van WatchMouse. Een verklaring voor de slechtere prestaties van dit jaar, geeft het bedrijf niet.

Negatieve impact
Uit onderzoek blijkt dat een vertraging in de laadtijd van slechts een halve seconde al een negatieve impact heeft op de omzet van webwinkels als gevolg van meer ‘achtergelaten winkelwagentjes’, hogere bounce rates, minder pagina’s per bezoek en minder omzet per bezoeker.

Volgens Watchmouse eindigde Telepoint onderaan de lijst van 91 webwinkels met een totaal van ruim acht dagen (!) downtime in de gecontroleerde periode. Andere Nederlandse websites met prestatieproblemen zijn: Bestelmaar, Bol, Dixons, Ritel, Dynabyte, Plutosport, Mycom, AnyMobile, Yves Rocher en Zester.

WatchMouse heeft de websites gecontroleerd in de periode tussen 6 november en 6 december.

ISPam.nl Job board

patrick, 15 december 2010 11:24 am

Erg rare statistieken, het zijn bijna allemaal nederlandse webshops maar men meet wel de snelheid en downtime van 50 verschillende locaties over de wereld. Nu is het natuurlijk voor een webshop die internationaal leverd prima, maar voor diegene die alleen binnen nederland leveren zijn deze statistieken met een korreltje zout te nemen.

Of zie ik iets over het hoofd hier ?

Zoals ik het zie (puur hypothetisch); als b.v. Telepoint onbereikbaar wordt vanuit een land (b.v. china omdat ze een IP in de grote firewall van china hebben gezet); ze dus al op deze downtime record van 8!!! dagen per maand uitkomen, terwijl ze voor hun klanten in b.v. europa misschien wel uitstekend bereikbaar waren.

Mark, 16 december 2010 12:45 pm

Hoe vaak werd er gecontroleerd? Eens per dag of eens per minuut kan al heel andere uitkomsten geven. Verder kan het moment van downtime ook van belang zijn.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?