Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vrij internet in USA behalve op je mobiel

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 23 december 2010 08:08 uur

De Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC heeft deze week  regels voor netneutraliteit aangenomen. Het is echter nog maar de vraag of het Congres akkoord gaat met deze regels omdat zij vinden dat deze regels te ver gaan. Voorstanders van neutraliteit vinden juist dat de regels niet ver genoeg gaan omdat mobiele operators internetverkeer mogen blokkeren.

De regels bepalen verder onder meer dat isp’s accurate informatie dienen te geven over de performance, network management practice en de servicebepalingen aan hun klanten. Dit moet ertoe leiden dat consumenten een echte keuze kunnen maken.

Isp’s van vast internet mogen internetverkeer niet blokkeren, mobiele aanbieders mogen dat wel. Toch wordt de mogelijkheid opengelaten dat netwerkexploitanten speciale breedbanddiensten instellen waarvoor extra moet worden betaald. En daarmee dreigt in ogen van sommigen een internet voor de ‘haves’ en een internet voor de ‘not-haves’.

De FCC gaat wel veel verder dan de toezichthouders in Europa die internetaanbieders toestaan vormen van verkeersmanagement toe te passen, mits zij hun klanten maar duidelijk maken welke maatregelen zij toepassen.


Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.