Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

96A per footprint: Het verhaal achter moreDatacenters

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 augustus 2006 14:06 uur

Er komt een nieuw datacentrum genaamd moreDatacenters in Amsterdam dat maar liefst 96 Ampere per footprint zou kunnen leveren. Op webhostingtalk.nl geloofde men er helemaal niks van. Echter lijken het bedrijf en het pand daadwerkelijk te bestaan.

Eweka dat recent ook een eigen datacentrum aan de Westhavenweg heeft betrokken meldde op webhostingtalk.nl dat ze het pand ook bezichtigd hadden als mogelijkheid om hun datacentrum in te vestigen. Echter vonden ze het veel te groot en daarnaast een puinbak, waarvan ze denken dat het veel werk zal zijn om daarin iets van de grond te krijgen. Daarnaast zou het een onderneming van Erik de Vlieger zijn aldus Eweka.

Gezien niemand de moeite nam om de telefoon op te pakken, heb ik dat gisteren gedaan. Echter kreeg ik toen de verantwoordelijke niet te pakken en zodoende heb ik zojuist nog even een telefoontje gepleegt. Dit keer wel met succes. In het gesprek dat ongeveer 20 minuten heeft geduurd werd mij verteld dat ze daadwerkelijk van plan zijn om 96A per footprint mogelijk te gaan maken.

Hoe ze dit precies willen gaan realiseren zijn ze nog niet uit, al verwachten ze dat het met goede afspraken met de energiebedrijven geen enkel probleem zal zijn. Daarnaast zal niet elke partij 96A per rack nodig hebben en zouden ze ook nog kunnen gaan spelen met de aanwezige ruimte, door een deel leeg te laten, om zo meer stroom beschikbaar te hebben voor een ander deel van het datacentrum. Ook spelen ze met de gedachte om eventueel eigen stroom op te wekken, echter hebben ze daar de mogelijkheden nog niet nader onderzocht.

De ideeen wat betreft de beveiliging van het datacentrum zoals die zal worden ingericht lijkt mij stukken beter dan de datacentra waar het gros van de ISP’s is gevestigd, waar je in principe zo naar binnen loopt. Waarbij gedacht wordt aan zaken als weegschalen om personen te wegen voor en na het bezoek om er zo zeker van te zijn dat er geen zaken naar buiten worden genomen of worden achter gelaten in het datacentrum.

Ik kon het ook niet laten om te vragen of Erik de Vlieger een van de mensen was achter de onderneming. Volgens de persoon die ik heb gesproken was hij ooit eens betrokken, echter was hij nu op dit moment zelfs geen participant meer in de onderneming.

De verwachting is dat het datacentrum tegen het einde van het jaar operationeel zal zijn, waarbij het datacentrum van binnen compleet zal worden verbouwd, waarna er een datacentrum zal herrijzen dat zijn weerga in Nederland (nog) niet kent. Al is de voorwaarde dat de reservering van het datacentrum (totaal 4000 m2) op het moment dat ze van start gaan 60 procent is.

De afnemers van het datacentrum zullen voornamelijk grote accounts zijn, die suites van 500 m2 afnemen en daarnaast ook gedeelde suites met een totale oppervlakte van van 500 m2. De website geeft overigens aan dat er “364 m2 door afnemers gereserveerd en dus nog maar 136 m2 beschikbaar is“. Waarbij ik er vanuit ga dat dat puur om de shared suite(s) gaat. Daarnaast zouden er meerdere panden in bezit zijn, die met een zelfde filosofie zullen worden omgebouwd tot state of the art datacentrum.

Ik ben benieuwd wat er gaat komen van dit datacentrum, zojuist heb ik een goed verhaal gehoord dat goed onderbouwd is, al zie ik ook een aantal zaken waarvan ik denk, dat klopt niet helemaal. De tijd zal het uitwijzen en ik hoop van harte dat dit een succes wordt gezien ik denk dat we dat goed kunnen gebruiken in Nederland.

alrik, 15 augustus 2006 2:26 pm

Bijna te mooi om waar te zijn, ben benieuwd.

Wido, 15 augustus 2006 4:25 pm

Zou wel heel mooi zijn, 96A's, dat is echt gigantisch!

Dan kan je je kasten weer eens vullen :)

Eweka, 15 augustus 2006 4:55 pm

Ik moet hier even bij vermelden, voor ons was het veel te groot en veel te veel werk om er iets van te maken, dat zegt nog niets over een andere partij :).

Arjan Bijnen, 15 augustus 2006 8:41 pm

"Ook spelen ze met de gedachte om eventueel eigen stroom op te wekken, echter hebben ze daar de mogelijkheden nog niet nader onderzocht."

Zonnecollectoren zijn mogelijk maar ik ben bang dat ze het daar niet mee halen... Een windmolen bouwen is zo goed als uitgesloten om maar niet te spreken over energie opwekking dmv atoomsplijting :d.

Als ze het waar kunnen maken zal dat erg mooi zijn. Ik ben zelf echter huiverig ervoor of ze er rekening meehouden dat we hier in Nederland leven.

AIKO, 18 augustus 2006 12:39 pm

@&$

TUIN, 18 augustus 2006 12:44 pm

$$$$$$$$$

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.