Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX exporteert zichzelf naar de Carribbean

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 juni 2008 08:02 uur

AMS-IXDe Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is het nieuwste Nederlandse exportproduct. Op verzoek van de lokale overheid en marktpartijen op Curaçao helpt AMS-IX bij het opzetten van de Caribbean Internet Exchange (CAR-IX). De CAR-IX zal volledig wordt opgezet naar de succesvolle formule van de AMS-IX met als kernwaarden netwerk neutraliteit, onafhankelijkheid en not-for-profit. Net als bij de AMS-IX worden de eigenaren van de aangesloten netwerken lid van een vereniging, welke op haar beurt weer voor honderd procent eigenaar is van de BV die verantwoordelijk is voor de uitvoering.

De komst van de CAR-IX is ingegeven door het feit dat veel lokale ISP’s hun verbindingen laten lopen via het Amerikaanse vasteland om te kunnen peeren in Miami of New York, en dat is ontzettend kostbaar stelt Job Witteman, CEO van de AMS-IX. De ‘founding members’ van de CAR-IX zijn naast de AMS-IX de Antilliaanse ISP’s UTS, Smitcoms, Scarlet, MIO, Telbo en Digicel. Daarnaast hebben verschillende partijen uit Suriname en Venezuela al interesse getoond om aan te sluiten bij de CAR-IX en ook KPN heeft interesse om aan te sluiten omdat het bedrijf een aantal grote corporate klanten op de Antillen bedient, bevestigde Cara Mascini, Chief Marketing Office van AMS-IX tegenover Webwereld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.