Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Internet video zorgt voor verzesvoudiging dataverkeer in 2012’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 17 juni 2008 08:00 uur

De hoeveelheid dataverkeer op internet zal in 2012 verzesvoudigd zijn in vergelijking met 2007, verwacht Cisco. De belangrijkste oorzaak van de exponentiële groei van het dataverkeer zal de opkomst van online video zijn. De groei van internet video is nu al duidelijk zichtbaar, in 2006 was nog maar 12 procent van het door consumenten gegenereerde dataverkeer internet video, in 2007 al 22 procent en de verwachting is dat in 2008 internet video 32 procent van de totale hoeveelheid dataverkeer zal uitmaken. In 2012 zal internet video, zoals Video on Demand, IPTV en Internet TV, 50 procent van het door consumenten gegenereerde internet dataverkeer uitmaken.

Ook Cogent Communications ziet muziek in de opkomst van online video en heeft haar prijzen tot 4 dollar per Mbit verlaagd voor klanten die 10Gbit verbindingen bij haar afnemen meldt Datacenter Knowledge. Cogent hoopt op deze manier om televisie uitzendingen die nu via de kabel worden verzorgd het internet op te krijgen. Een proef met deze nieuwe prijs strategie zorgde volgens Cogent voor een “kwantum sprong” in de hoeveelheid afgenomen bandbreedte.

Cogent CEO Dave Schaeffer:

Om de inburgering van deze nieuwe business modellen te versnellen, vonden we het logisch om een agressieve prijs strategie te hebben voor dit soort toepassingen die grote hoeveelheden bandbreedte nodig hebben. Op dit moment neemt de groei van de hoeveelheid internet dataverkeer af, en hoewel we denken dat dit tijdelijk is, willen we de groei van het internet blijven stimuleren.

De verwachting van de groei van de hoeveelheid consumenten internet dataverkeer (Cisco):

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.