Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interconnect: tweede datacenter al in 2011 operationeel

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 6 januari 2011 08:05 uur

Internetbedrijf Interconnect is woensdag gestart met de bouw van zijn tweede datacenter. Dit centrum wordt gebouwd in Eindhoven en zal nog dit jaar worden opgeleverd.

Interconnect heeft al enkele jaren een eigen datacenter in Den Bosch. Het nieuwe datacenter in Eindhoven wordt  TIER3+ centrum met ruimte voor 2160 racks. In het eerste deel van de bouwfase wordt echter een datacentervloer van 2925m2 gerealiseerd met ruimte voor 1080 racks.

Het hostingbedrijf laat weten dat het nieuwe pand speciaal ontworpen is voor het datacenter. Het wordt daarom opgedeeld in zalen van 325m2. Tijdens de eerste fase wordt één vleugel gebouwd. Elke vleugel bestaat uit 4 verdiepingen, waarvan drie verdiepingen datacenterruimte. Een verdieping telt drie zalen.

Vijf koelmachines
Interconnect gebruikt in het nieuwe datacenter de nieuwe koeltechniek Direct Free Cooling² (DFC2) van Stulz. Per zaal worden vijf koelmachines ingezet. “In principe kan de zaal gekoeld worden met slechts twee machines, maar door meerdere machines in te zetten werken ze energiezuiniger omdat ze op een lagere capaciteit werken”, stelt Interconnect.

“Bovendien is op deze manier de koeling 2N+1 uitgevoerd en blijft de koeling ook tijdens onderhoud minimaal N+1.” Het grootste deel van de tijd (97%) kan het datacenter deels worden gekoeld met buitenlucht. Alleen bij temperaturen van 30 graden Celsius of hoger, of bij volledige stroomuitval, wordt er volledig gekoeld door de compressoren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.