Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Petitie gestart voor Ubuntu ondersteuning in DirectAdmin

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 augustus 2006 17:59 uur

Op dit moment heeft het webhosting controle paneel DirectAdmin nog geen ondersteuning voor Ubuntu (Dapper). Hierdoor is de keuze voor een 64bits besturingssysteem in combinatie met DirectAdmin beperkt tot Redhat Enterprise Linux en derivaat CentOS.

Om die reden heeft Wido den Hollander van PCextreme een e-mail gestuurt naar DirectAdmin. Het antwoord dat hij terug kreeg van DirectAdmin was dat er nog geen plannen zijn om dat te realiseren, echter er een kans is dat Ubuntu door DirectAdmin zal worden ondersteund. Waarbij dat voornamelijk afhankelijk zal zijn op basis van de behoefte (vraag) uit de markt.

Zodoende heeft Wido een petitie gestart gericht aan DirectAdmin, waarin wordt gevraagd om de Ubuntu ondersteuning in DirectAdmin. Nu ongeveer een uur na de start van de petitie, hebben al 13 personen de petitie ondertekend, waaronder ondergetekende. De petitie voor Ubuntu ondersteuning in DirectAdmin is hier te bekijken en te ondertekenen.

Arjan Bijnen, 15 augustus 2006 7:50 pm

De DirectAdmin versie voor CentOS en Redhad 64bits is trouwens naar mijn weten nog in de Beta. Eenige garantie tot een stabiel systeem heb je dus totaal niet.

Mij lijkt een partitie voor een algeheel 64Bits systeem een stuk handiger. Vele andere hosters gebruiken tenslotte ook andere systemen zoals Fedora en/of FreeBSD.

Wido, 15 augustus 2006 10:32 pm

Daar zit zeker wat in, maar het is lastig om te vragen om alles in 1x te ondersteunen.

Daarnaast is mijn mening dat je Fedora op geen enkele productie-server moet draaien, daar het gewoon de playground is van RedHat Enterprise.

Arjan Bijnen, 15 augustus 2006 11:22 pm

Vertel dat maar eens aan de enkele duizende hosting gebruikers die er dagelijks mee werken.... Denk dat ze je ter plaatse voor gek verklaren. Fedora leeft juist doordat het een soort van playground is.

Daarnaast vindt ik een petitie tegenover een comercieel bedrijf wel een beetje vreemd overkomen. Er wordt toch ook geen petitie tegenover KPN gestart omdat zei de kopere lijnen maar eens moeten gaan vervangen voor glasvezel?? Tenslotte zullen vele inmiddels wel overtuigd zijn van het feit dat de fiber verbinding o.a. een stuk veelzijdiger is.

Zoals bij Wikipedia beschreven staat: "De petitie is een instrument voor burgers om volksvertegenwoordigers een signaal te geven dat hun handelen noodzakelijk is."

Raphael Spanjaard, 16 augustus 2006 12:55 am

Je ziet het wel vaker gebeuren dat mensen een petitie starten om een groot bedrijf ergens van te overtuigen. Een goed initiatief in mijn mening.

Wido, 16 augustus 2006 12:59 am

Arjan, wat Wikipedia zegt zal me wat, ik ben geen schaap wat met de kudde meerent, ik kan gelukkig ook zelf denken :)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.