Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Crisis.nl offline door verkeerde redirect

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 7 januari 2011 08:02 uur

De site crisis.nl is woensdagavond niet door overbelasting, maar door een technische fout offline gegaan. Dat blijkt uit een eerste quickscan van het Nationaal CrisisCentrum (NCC), dat onderdeel is van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Woensdagavond wilde de gemeente Moerdijk de site gebruiken om burgers te informeren over de grote brand bij Chemie-Pack. “Dat verzoek kwam vlak na 18 uur binnen”, vertelt een woordvoerder van het NCC tegen ISPam.nl. Maar wie de site wilde bezoeken, kon deze enige tijd niet bereiken.

De woordvoerder van het NCC ontkent dat overbelasting de oorzaak van de problemen is. “Crisis.nl kan elke vijf minuten 10 miljoen hits verwerken.” Uit een eerste evaluatie is donderdag gebleken dat er een technische fout is gemaakt. “Door een fout werden bezoekers verkeerd geredirect naar een adres waar de gemeente toegang toe had om content op de site te zetten. Alle maatregelen, die zijn getroffen om de site te allen tijde beschikbaar te houden voor het publiek, werden daarmee abusievelijk omzeild”, vertelt een teleurgestelde zegsman.

Maar de foutieve redirect was niet het enige probleem. Ook toen de technische problemen waren opgelost, kon de site nog niet live omdat de gemeente Moerdijk nog geen content had geplaatst. Pas even voor 21 uur was de site pas bereikbaar.

Bij de site zijn twee bedrijven betrokken. ASP4all is verantwoordelijk voor de infrastructuur en TDC Lighthouse heeft het cms gebouwd. Waar precies de fout is gemaakt, wil de woordvoerder niet zeggen. “Intern loopt er nog een uitgebreid onderzoek naar de logfiles om exact antwoord te krijgen op de vraag waar er wat en door wie is fout gegaan”, zegt de woordvoerder.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?