Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Crisis.nl offline door verkeerde redirect

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 7 januari 2011 08:02 uur

De site crisis.nl is woensdagavond niet door overbelasting, maar door een technische fout offline gegaan. Dat blijkt uit een eerste quickscan van het Nationaal CrisisCentrum (NCC), dat onderdeel is van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Woensdagavond wilde de gemeente Moerdijk de site gebruiken om burgers te informeren over de grote brand bij Chemie-Pack. “Dat verzoek kwam vlak na 18 uur binnen”, vertelt een woordvoerder van het NCC tegen ISPam.nl. Maar wie de site wilde bezoeken, kon deze enige tijd niet bereiken.

De woordvoerder van het NCC ontkent dat overbelasting de oorzaak van de problemen is. “Crisis.nl kan elke vijf minuten 10 miljoen hits verwerken.” Uit een eerste evaluatie is donderdag gebleken dat er een technische fout is gemaakt. “Door een fout werden bezoekers verkeerd geredirect naar een adres waar de gemeente toegang toe had om content op de site te zetten. Alle maatregelen, die zijn getroffen om de site te allen tijde beschikbaar te houden voor het publiek, werden daarmee abusievelijk omzeild”, vertelt een teleurgestelde zegsman.

Maar de foutieve redirect was niet het enige probleem. Ook toen de technische problemen waren opgelost, kon de site nog niet live omdat de gemeente Moerdijk nog geen content had geplaatst. Pas even voor 21 uur was de site pas bereikbaar.

Bij de site zijn twee bedrijven betrokken. ASP4all is verantwoordelijk voor de infrastructuur en TDC Lighthouse heeft het cms gebouwd. Waar precies de fout is gemaakt, wil de woordvoerder niet zeggen. “Intern loopt er nog een uitgebreid onderzoek naar de logfiles om exact antwoord te krijgen op de vraag waar er wat en door wie is fout gegaan”, zegt de woordvoerder.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.