Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Laatste korte Duitse domeinnamen vrijgegeven

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 10 januari 2011 08:05 uur

De Duitse registrar DENIC geeft komende week de negen laatste heel korte Duitse domeinnamen uit. De registratie geschiedt volgens een speciaal rooster en uitsluitend per fax.

Nog negen .de-adressen met 1 of 2 letters heeft de DENIC in de aanbieding. Het gaat om de adressen dw.de, e.de, f.de, g.de, hr.de, sr.de, x.de, y.de en z.de.

De registratie voor deze domeinnamen is op 12 januari en duurt een half uur per domein. Voor de registratie wordt voor elke domeinnaam een speciaal faxnummer gedurende een half uur opengezet.

Geïnteresseerden moeten het registratieformulier, dat per domein verschilt, downloaden, invullen en precies op het moment dat de inschrijving voor dat adres is, per fax doorsturen. Volgens DENIC gaat de registratie volgens het ‘first come, first served’-principe. Wie buiten dat halfuur of met een ander formulier of op een andere manier dan per fax probeert te registeren, valt zeker buiten de boot.

De registratie start woensdag om 10 uur ’s ochtends en duurt tot 13.30 uur. Op 26 januari krijgen de nieuwe eigenaren een bevestiging dat het door hun aangevraagde domein is geaccepteerd.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.