Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Previder wordt backup-lijn voor Reggefiber

 • Door
 • Edwin Feldmann
 • geplaatst op
 • 12 januari 2011 08:05 uur

Het datacenter van Previder (voorheen Introweb) wordt een it-uitwijk van zowel de bedrijfsvoering als de infrastructuur van glasvezelbedrijf Reggefiber. De twee bedrijven hebben daartoe een contract getekend.

Bij calamiteiten maakt Reggefiber gebruik van het datacenter van Previder in Hengelo. Previder moet ‘binnen redelijke termijn’ de bedrijfsvoering kunnen hervatten, zo is afgesproken. Dit houdt in dat alle data en een deel van de applicaties binnen korte termijn weer operationeel moet kunnen zijn.

Reggefiber legt op diverse locaties in Nederland glasvezelnetwerken aan.  “We hebben voor Previder gekozen vanwege de technische kwaliteit van het datacenter en de facilitaire mogelijkheden in het gebouw”, legt Everhard Wienke, manager development bij Reggefiber, uit.

De uitwijklocatie heeft ruimte voor tenminste twaalf werkplekken in een aparte ruimte bij Previder. Binnen vier uur na een melding van een calamiteit moet de ruimte beschikbaar zijn voor Reggefiber, 24 uur per dag gedurende het hele jaar.

Het datacenter van Previder is met een oppervlakte van 2.500 vierkante meter naar eigen zeggen het grootste carrier neutrale datacenter buiten de Randstad.

 • Pingback: Tweets die vermelden Previder wordt backup-lijn voor Reggefiber | ISPam.nl -- Topsy.com

 • Thomas Lobker, 12 januari 2011 7:14 pm

  [quote]Het datacenter van Previder is met een oppervlakte van 2.500 vierkante meter naar eigen zeggen het grootste carrier neutrale datacenter buiten de Randstad.[/quote]

  Niet vervelend bedoeld hoor, maar TCN in Groningen, aka het datacentrum van Google, is toch een (behoorlijk) stuk groter als ik mij niet vergis. En TCN is ook carrier neutraal. Verder is Previder in Hengelo wel een bijzonder mooi datacentrum natuurlijk.

  Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.