Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eerste datacenters in Australië offline door overstromingen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 13 januari 2011 08:05 uur

De watersnood in delen van Australië heeft zijn eerste tol geëist onder datacenters. Het Australische telecombedrijf AAPT heeft zijn eerste datacenter stilgelegd vanwege de overstromingen.

Woensdag heeft het AAPT, een van de grootste telecomaanbieders in Australië, zijn eerste datacenter in Brisbane uitgeschakeld. Dit is besloten nadat maandag al problemen werden gemeld in het dataverkeer tussen Sydney en Brisbane en het gevaar voor overstroming nog steeds niet geweken was. De uitval van maandag werd veroorzaakt door de hevige overstromingen in de regio, zo heeft het bedrijf bevestigd. Naar verluidt trekt AAPT ook binnenkort de stekker uit twee andere datacenters in de omgeving.

Hoe ernstig de schade is aan de AAPT-locatie is niet bekend. Het telecombedrijf zegt druk bezig te zijn met een crisis-managementplanning om ervoor te zorgen dat de diensten zo normaal mogelijk kunnen worden hervat. AAPT meldt echter ook dat deze extreme omstandigheden buiten de SLA vallen.

“Hoewel we onze best doen, worden we soms met omstandigheden geconfronteerd waar ook wij geen controle meer over hebben en die de prestaties van het netwerk en de apparatuur kunnen verstoren. Hieronder vallen: brand, aardbevingen en andere natuurelementen en omstandigheden die schade aan ons bedrijf en onze apparatuur veroorzaken.”

Ook andere slachtoffers
Waarschijnlijk is AAPT niet het enige Australische bedrijf dat problemen krijgt met zijn datacenters. Volgens ZDNet loopt Pipe Networks, dat ook enkele datacenters in Brisbane heeft, het gevaar dat er datacenters dicht moeten vanwege een tekort aan stroom. Twee van de vier datacenterlocaties van Pipe Networks dreigen te worden afgesloten door energieleverancier Energex. Die datacenters zullen dan verder moeten draaien op ups-systemen en dieselgeneratoren. Volgens een woordvoerder van Pipe Networks is er voldoende dieselolie om de machines 24 uur draaiend te houden.

Of Pipe Networks in de problemen gaat komen, zal vandaag duidelijk worden, want dan wordt in de Brisbane de hoogste waterstand verwacht.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...