Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hypocriet, Hypocrieter, Network Solutions

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 juni 2008 08:02 uur

Network Solutions kaapt domeinnamenDomain “tasting” en “front running” zijn een groot probleem op internet, waarbij er misbruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om domeinnamen (gTLD’s) binnen 5 dagen na registratie weer op te heffen, waarbij de kosten voor registratie worden gecrediteerd. Op die manier worden er dagelijks honderdduizenden domeinnamen geregistreerd, om er gedurende 5 dagen advertenties op te tonen om ze daarna weer snel op te heffen (en opnieuw gedurende 5 dagen te registreren, dat wordt dan domain “kiting” genoemd).

Op de ICANN meeting in Parijs komt volgende week donderdag op 26 juni een voorstel in stemming om domain “tasting” en “front running” tegen te gaan door in plaats van de volledige kosten te crediteren, toch nog $0.20 in rekening te brengen bij de registrar, waardoor het niet langer interessant is om gebruik te maken van de praktijken. Verschillende partijen hebben opgeroepen om tot zo’n maatregel te komen en deze wordt dan ook breed ondersteunt.

Ook Network Solutions heeft in een persbericht bekend gemaakt blij te zijn dat er eindelijk een maatregel komt om domain “tasting” en “front running” tegen te gaan. Dat is hypocriet, heel erg hypocriet. Domain “front running” is namelijk zo’n beetje door Network Solutions uitgevonden. In januari 2008 werd bekend dat zodra je via de website van Network Solutions controleert of een domeinnaam nog vrij is, deze meteen werd geregistreerd (voor 5 dagen) en de domeinnaam dus enkel nog via Network Solutions te registreren is gedurende die periode.

In het persbericht stelt Network Solutions hiermee door te gaan, om zo haar klanten en prospects te beschermen tegen domeinkapers, al is het nu wel ineens opt-in, maar dat zodra de maatregel om domain “tasting” en “front running” is genomen, ze de “bescherming” afschaffen (lees: als domain “front running” geld kost, dan levert het ons niks meer op). De overtreffende trap van hypocriet is daarom wat mij betreft vanaf nu Network Solutions.

Sebastiaan Stok, 23 juni 2008 10:28 am

Inderdaad de vergrotende trap of beter?
Het toppunt van :)

Kennelijk hebben ze de pest er over in dat ze hier geen patent op hebben aangevraagd :P

tdw, 24 juni 2008 4:30 pm

Wat mij betreft mogen ze die prijs net zogoed naar $1 of $2 doen, dan loont het zelfs niet om er reclame op te zetten. Die $0.20 kun je er misschien nog uithalen maar ik denk niet dat $2 lukt bij een domein wat maar 5 dagen bestaat.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.