Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Oracle geeft 66 patches vrij

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 januari 2011 08:05 uur

Softwaregigant Oracle geeft vandaag 66 patches vrij. Het leeuwendeel van deze patches betreft reparatiesoftware voor security issues in ‘honderden’ producten van het bedrijf. Oracle heeft dit gisteren bekendgemaakt in een vooraankondiging.

Eens in de drie maanden kondigt Oracle een zogeheten ‘critical patch update’ aan waarin het security updates bundelt. De ‘schade’ valt deze ronde mee: tijdens de vorige update, die in oktober van vorig jaar plaatsvond, moesten Oracle-beheerders liefst 81 patches uitrollen over diverse producten en systemen.

In de aangekondigde update is een aantal patches opgenomen die het bedrijf zelf kwalificeert als zeer kritisch. Oracle hanteert daartoe het eigen Common Vulnerability Scoring Systeem (CVSS) dat is verdeeld in categorieën. De zwaarste categorie is 10.0. In deze patchronde zijn reparaties van deze categorie opgenomen voor Audit Vault, JRockit en WebLogic Server. Dit zijn allemaal producten binnen de Oracle Fusion Middleware-suite. In totaal krijgt de suite zestien patches te verwerken. Daarnaast zijn er ‘zware’ patches voor het besturingssysteem Sun Solaris.

De impact van patches moet niet worden onderschat. De Oracle-software wordt vaak gebruikt in bedrijfskritische omgevingen binnen datacenters. Dit geldt ook zeker voor de middleware uit de Fusion-suite. Het inrollen en testen van patches op bijvoorbeeld productiesystemen is werk voor specialisten.

Oracle adviseert haar klanten en gebruikers van de software om de patches zo snel mogelijk uit te voeren, gezien de dreiging van aanvallen op kwetsbaarheden binnen de producten.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?