Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ocom boekt recordomzet in 2010

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 21 januari 2011 08:03 uur

Ocom, eigenaar van onder meer hostingprovider LeaseWeb, heeft over het boekjaar 2010 een recordomzet van ruim 50 miljoen euro behaald. Het Haarlemse bedrijf maakte gisteren haar jaarcijfers bekend.

Met het jaarresultaat laat Ocom een omzetstijging zien van 40% ten opzichte van 2009 toen de omzet 36 miljoen euro bedroeg. Het eigen vermogen bedroeg toen volgens eigen opgave ruim 18 miljoen euro met een gezonde solvabiliteit. Die lijn heeft Ocom in 2010 dus voortgezet ondanks de ongunstige economische omstandigheden.

LeaseWeb is het bekendste merk van Ocom waarmee het aansprekende klanten bedient als Hyves, Heineken, Starbucks, Koninklijke Joh. Enschedé, Univé, AFAS en Bose. Ocom is ook de onderneming achter het CO2-neutrale datacenter EvoSwitch en het netwerkservicebedrijf FiberRing. Onder de naam DataXenter levert Ocom modulaire datacenters.

In alle bedrijfsonderdelen laat Ocom een gezonde groei zien, zowel financieel als ook in capaciteit. Zo wordt EvoSwitch binnenkort uitgebreid met een nieuwe hal waarmee 5.000 vierkante meter extra wordt gerealiseerd. Tegelijkertijd verwacht de onderneming in de komende periode door te groeien naar tweehonderd man op de loonlijst. Op dit moment heeft Ocom 180 mensen in dienst.

In een reactie op de cijfers stelt oprichter en Ocom-eigenaar Zwinkels dat hij ook in de komende jaren een stevige groei voorziet. “Het internetgebruik zal alleen maar toenemen de komende jaren. De toenemende e-commerce-activiteiten bijvoorbeeld zullen alleen al goed zijn voor een nieuwe drastische stijging van het internetverkeer. En alle bedrijven die zich gaan beraden op optimale internetaanwezigheid, komen al snel bij ons uit, omdat we naast hosting ook housing en zelfs de bouw van complete datacenters kunnen verzorgen.”

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.